Spring til indhold
Nyhed

100 elcyklister sendes på gaden i Odense

08-01-2010

Mandag den 11. januar sender rådmand i By- og Kulturforvaltningen Jan Boye 100 elcyklister af sted i Cyklisternes By i en kampagne, som skal sætte fokus på elcyklens kvaliteter. Formålet med kampagnen er at gøre det nemt for bilister på sigt at skifte bilen ud med en elcykel.


Kampagnen sættes i gang fra Odense Slot, når alle 100 elcyklister mødes til en cykeltur rundt i byen. Feltet bliver ført an af Jan Boye, som også vil køre på elcykel. - Jeg glæder mig til at skyde det her flotte projekt i gang. Det viser virkelig, at vi i Odense tænker i innovative og bæredygtige baner for at få byens borgere til at vælge cyklen frem for bilen, siger rådmand Jan Boye.

Formål med kampagnen
Formålet med kampagnen er at sætte fokus på sundhed og motion. - Vi vil gerne hjælpe bilisterne til at overvinde den barriere, det kan være at lade bilen stå, ved at gøre det lettere at tage cyklen. Vi tror på, at den her kampagne kan synliggøre elcyklens kvaliteter og vise bilisterne, at springet fra bil til elcykel ikke er så stort, siger Jan Boye.

Deltagerne blev fundet i december efter en tilmeldingsperiode, hvor utrolig mange interesserede henvendte sig. Der er nu udvalgt 100 deltagere, som bruger bilen til til arbejde, fritidsaktiviteter eller studiet, og de skal det næste halve år i højere grad være cyklister.

De 100 deltagere, som spænder vidt i alder, har alle været gennem et sundhedstjek, og de skal efter kampagnen atter have et tjek. Formålet med tjekkene er at se, hvor meget sundere deltagerne er blevet efter kampagnen.

Yderligere informationer
Projektleder på Cyklisternes By, Elsebeth Gedde, hege@odense.dk, mobil 5116 5982
Kommunikationskonsulent, Kristina Edrén, kme@odense.dk, mobil 2929 2737

www.odense.dk/cyklisternesby