Spring til indhold
Nyhed

Zoo-gæster vil have sund mad

09-01-2009
Siden 2007 har Odense Zoo, Odense-virksomheden Rice og Odense Kommune udviklet sunde alternativer, når maven knurrer i Zoo.
En ny undersøgelse viser, at det er noget som gæsterne i Zoo har taget til sig. 98 procent af de adspurgte gæster har nemlig udtrykt glæde over de sunde valgmuligheder.


Tanken har været at gøre det sunde alternativ attraktivt for børnene ved at ramme dem i børnehøjde. Resultatet er blevet en speciel designet meal-box, som børnene selv kan fylde med lækkerier fra den sunde børnebuffet, hvor det er nemt, hurtigt og sundt at nappe 5 livretter fra køleren og putte dem i sin box.


Det er firmaet Rice, der har stået bag produktionen af den farvestrålende meal-box, som er specielt udviklet til projektet. Boxen er flot dekoreret med legende dyr og glade mennesker. Foruden boxen har der også været andre tiltag, som har åbnet børnenes øjne for det sunde initiativ. Eksempel har børnene fået blyanter med dyreviskelæder, når de vælger den sunde buffet.


Undersøgelsen viser, at der med nye muligheder opstår ny adfærd. Faktisk havde over halvdelen af de gæster som valgte den sunde buffet, på forhånd forventning om at købe pølser, pommes frites, nuggets eller is.


Både børn og voksne har således taget rigtig godt imod det nye tilbud. Alene i efterårssæsonen 2008 er der solgt mere end tusind boxe. Det er en stigning på næsten 50% i forhold til året før i samme periode.


- Det er glædeligt at så mange familier har taget tilbudet om sund mad til sig. Det viser, at Familien Danmark gerne vil tage det sunde valg, og at det kan lade sig gøre at udvikle lækre og børnevenlige alternativer til de traditionelle pølser og pomfritter, udtaler Rådmand Jane Jegind (V).


På baggrund af projektets succes, bliver ordningen nu permanent i Odense Zoo. Undersøgelsen viste også, at gæsterne havde yderlige ønsker til sortimentet i buffeten, hvilket vil blive tilføjet i løbet af 2009-sæsonen.For yderligere spørgsmål, kontakt venligst:

Rådmand Jane Jegind, TLF. 65 51 50 00
Servicechef i Odense Zoo Dorte Møller Vistesen, TLF. 63 11 13 48