Spring til indhold
Nyhed

Vis mig hvor du har overnattet

19-11-2009
Hovedbiblioteket viser i december måned* udstillingen ”Vis mig, hvor du har overnattet”. Udstillingen er udlånt af Kirkens Korshær og kan ses i bibliotekets åbningstid. Der er gratis adgang.

”Kom tilbage i morgen med billeder af det sted, du har sovet”. Sådan lød opfordringen fra Kirkens Korshærs medarbejdere, da de delte engangskameraer ud til deres brugere en nat i maj 2007.
Det tilbud tog 35 meget forskellige brugere imod. Nu er der mulighed for at se deres billeder.

Formålet med udstillingen er, at vi kan få et kig ind i en virkelighed, som er skjult, eller som vi tror ikke eksisterer. Håbet er, at vi får øjnene op for, at alles hverdag ikke er som vores.

Kirkens Korshær er en privat, social hjælpeorganisation blandt udstødte.
Organisationen er i kontakt med ca. 9000 mennesker i løbet af en uge i deres varmestuer. Herudover modtager deres telefonlinje, Sct. Nicolai Tjenesten, ca. 30.000 opkald om året om alt fra kærestesorg, over alkoholproblemer til ensomhed.

Kendetegnet for brugerne på Kirkens Korshærs varmestuer er, at de er ensomme.
De lever et liv, der isolerer dem. For mange er det et liv uden familie. Nogle er stofmisbrugere. Nogle psykisk syge. Nogle er prostituerede. Nogle har svært ved at finde sig tilpas i deres nye land.
Nogle er som det traditionelle billede af hjemløse, der bor uden for året rundt – på bænken i parken eller under motorvejsbroen.

*Udstillingen kan ses fra den 30. november til 18. december på 2. sal i Hovedbiblioteket, Odense Banegård Center. Der er gratis adgang.

Pressekontakt: bibliotekar Lise Fauslet, mail: lfau@odense.dk , tlf. 6551 4301