Spring til indhold
Nyhed

Vi cyklede 1 mio. km til arbejde

26-06-2009

Cyklist kører gennem bøgeskovResultaterne fra Danmarks største motionskampagne ”Vi cykler til arbejde” ligger nu klar.

I Odense kommune trampede 8.563 deltagere i pedalerne, og tilsammen har vi rundet 1 mio. cyklede km.I Odense cykler vi derudad. I maj måned deltog ikke mindre end 8.563 odenseanere i ”Vi cykler til arbejde”- kampagnen. Tilsammen cyklede vi til arbejde 104.208 dage i løbet af måneden. Mange har også indrapporteret, hvor mange kilometer, de har tilbagelagt, og det tal slog sidste års rekord på knap 1 mio. I år blev det til 1.031.245 km, og det svarer faktisk til at gennemkøre årets Tour de France 300 gange.


- Det er dejligt, at så mange vælger cyklen frem for bilen, siger Rådmand Anker Boye. - Det er ikke bare godt for sundheden, men også en stor miljøgevinst. Det er virkelig skønt at se, at borgerne i Odense Kommune tager sundhed og miljø alvorligt.

Mange ekstra gevinster i Odense
Traditionen tro fik alle deltagere fra Odense kommune en speciel Odense Cykelby-pin. Den var kommunens pinpatrulje på udkig efter under kampagnen, og der blev delt cykellygter og T-shirts ud til heldige pinbærere. Pinpatruljen kom også på gavebesøg på 20 virksomheder. For at markere holdkaptajnernes store indsats med at samle hold, indgyde kampgejst og indberette resultater, fik 15 holdkaptajner en ekstra gave.

Godt for både sundhed og miljø
Odense Cykelby bruger ”Vi cykler til arbejde”- kampagnen til at markere kommunens fokus på sundhed og miljø. Jo flere, der tager cyklerne frem og lader bilerne stå, jo mere CO2 sparer vi, og jo mere får vi rørt os til gavn for vores miljø og vores egen sundhed.

Vi cykler til arbejde blev arrangeret af Dansk Cyklist Forbund og Dansk Firmaidrætsforbund i samarbejde med Novo Nordisk, DONG Energy, DSB og Odense Cykelby. Kampagnen kører igen i maj 2010.


Yderligere information
Tina Møller Nielsen, Odense Kommune, Natur, Miljø og Trafik, tlf. 65 51 25 72, mobilnr. 20807953