Spring til indhold
Nyhed

VM i minigolf 2009: Verdens bedste med køller og kugler gæster Odense

10-08-2009
Den 14. august ankommer deltagerne til VM i minigolf 2009 i Arena Fyn med hver deres personlige udvalg i køller og kugler. For en professionel
minigolfspiller er det nemlig marginaler som kuglens vægt og køllens beskaffenhed, der er afgørende for VM-potentialet.

Enhver association til campinghygge og ujævne betonbaner med fiskenet og Anders And-figurer forsvinder brat, når man oplever den præcision og professionalisme, som verdens bedste minigolfspillere omgiver sig med.

140 af slagsen fra 23 forskellige lande spredt ud over det meste af kloden kommer til Odense fra d. 14.- 22. august, hvor slaget om verdensmesterskabet skal stå i Arena Fyn. VM’et har naturligvis også dansk deltagelse, og hele fire fynboer kan glæde sig over hjemmebanefordelen - i hvert fald på det mentale plan.

”Vi håber da, at fynboerne kommer og hepper. Det er virkelig fedt, når der er opbakning, og jeg har også oplevet, at det kan være udslagsgivende på præstationen”, siger Anders Grønnegård fra Sportsminigolfklubben Putter Team Odense, som håber at kunne nå en top 6 placering i herre hold konkurrencen. Han går selv efter at komme i finalecuppen, som er de 32 bedste. Derefter kan alt nemlig ske.

Mobile baner og tag over hovedet
Rent fysisk er Anders og hans Odenseanske holdkammerater Susanne Rasmussen, Vincent Huus og Inger Neye dog næppe bedre stillet end deres konkurrenter. De baner, som kuglerne skal trille på til VM, er nemlig sprit nye og flytter kun midlertidigt ind i Arena Fyn for at lægge gulv til verdensstjernernes slag. Ingen har således haft mulighed for at øve sig på banerne før det træningspas, som er indlagt i dagene d. 14. – 18. august.
Og banerne er ikke den eneste premiere, som Dansk Minigolf Union og Sport Event Fyn har på programmet. Det er nemlig også første gang, at verdensmesterskabet afvikles med tag over hovedet. Normalt svinger topatleterne køllerne under åben himmel nøjagtig som campingfolket.

Pressemøde
Tirsdag den 18. august kl. 11 byder Dansk Minigolf Union og Sport Event Fyn såvel den nationale som internationale presse indenfor i Arena Fyn, hvor der vil være anledning til at møde den danske landstræner og et par af spillerne lige før det går løs med kampene d. 19. august.

For yderligere information
Michael Sølling, formand for organisationskomitéen tlf. 86 99 03 89 / 28 72 39 80
Karsten Jørgensen, formand for Dansk Minigolf Union, tlf. 86 98 83 51 / 23 41 33 47
Line Fjellerad, projektleder, Sport Event Fyn, tlf. 30 59 24 42