Spring til indhold
Nyhed

Udsatte unge skal anbringes i nærmiljø

16-02-2009

Når rådmanden for Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltningen, Jane Jegind (V), tirsdag d. 17. februar underskriver en samarbejdsaftale med døgninstitutionen Seden Enggård, får byens udsatte unge et nyt tilbud nær familie og venner.


Det er unge mellem 15 og 17 år, der har svære problemer med eksempelvis familie, kammerater og uddannelse og som har behov for professionel hjælp og støtte for at komme videre i deres liv.


Nu får de muligheden for at blive i nærmiljøet med venner, familie og netværk i stedet for at blive anbragt på døgninstitution i Jylland, som det hidtil har været tilfældet.


- Det er en kæmpe fordel for de unge, der skal anbringes, at vi nu har fået et samarbejde med Seden Enggård. Det betyder jo, at de kan blive i deres nærmiljø med familie og venner, og lære at gebærde sig i Odense frem for et sted i Jylland, siger Jane Jegind.

Aftalen med Seden Enggård betyder, at døgninstitutionen fremover kommer til at spille en væsentlig rolle i kommunens samlede indsats for udsatte børn og unge, da det er den eneste døgninstitution af sin slags i Odense.


På døgninstitutionen er der plads til knap 20 unge.


Den historiske døgninstitution, som i fjor fyldte 100 år, er en døgninstitution ejet af landsforeningen Ungdommens Vel, som driver en række institutioner landet over.


Selvejende institution

Seden Enggård har hidtil haft en samarbejdsaftale med Københavns Kommune, som nu er ophørt.


Samtidig med samarbejdsaftalen med Odense Kommune vælger institutionen nu at omdanne sig til en selvejende institution. Den hører dog stadig ind under Ungdommens Vel.


Institutionen arbejder herefter på markedsvilkår og vil derfor kunne optage unge fra hele landet.


- Jeg synes, aftalen er et fornemt eksempel på, hvordan vi kan gå nye veje i indsatsen i et frugtbart samarbejde mellem selvejende frivillige organisationer og kommunerne, siger Hans Jørgen Jønsson.


Praktiske oplysninger:

Underskrivelsen af samarbejdsaftalen finder steder tirsdag klokken 14 på Seden Enggård.
Pressen er inviteret til at deltage.
Adresse: Seden Enggård, Mindelundsvej 112, 5240 Odense NØ.

Kontakt:
Rådmand Jane Jegind, mobil: 20911031, e-mail: janejegind@odense.dk
Forstander Hans Jørgen Jønsson, tlf: 66 10 90 39, e-mail: hjj@seden-enggaard.dk, www.seden-enggaard.dk