Spring til indhold
Nyhed

To håndværkere uden sele

31-08-2009
En undersøgelse viser, at en stor del af håndværkerne glemmer at bruge selen. Nu skal en utraditionel og humoristisk kampagne minde håndværkerne i Odense kommune om, at flere af dem bør bruge sikkerhedsselen.

I en bagerbutik smører en bagerjomfru to håndværkere med marmelade. Inden hun afleverer dem til kunden, som selv er håndværker, smadrer hun dem med næverne, så syltetøjet blander sig som en blodig masse med krummerne. Hun afleverer det til kunden med ordene: ”To håndværkere – uden sele.”

Filmen med den utraditionelle trafiksikkerhedskampagne vil blive vist på flere landsdækkende TV-stationer i uge 35 og 36 og plakater vil minde bilisterne om at huske selen. Desuden vil håndværkerne få uddelt gratis håndværkere (rundstykker) ved en række af landets byggemarkeder og byggepladser. Den anderledes og humoristiske kampagne vil forhåbentligt få håndværkerne til at tale om emnet og huske selen næste gang de sætter sig bag rattet.

Mange håndværkere uden sele
En undersøgelse fra Rådet for Større Færdselssikkerhed viser, at cirka 20 procent af de personer, som kører i en varebil – typisk håndværkere - ikke bruger sele. Et problem som kendes i hele landet, viser undersøgelsen.

For personbiler er det tal nede på otte procent. Derfor skal den nye kampagne ”To håndværkere uden sele” gøre landets håndværkere opmærksomme på, at der er meget at vinde ved at bruge sikkerhedsselen – også på de korte ture.

Om kampagnen
I løbet af kampagnens to uger vil tre ”håndværker-patruljer” dele håndværkere ud i det meste af landet. I Odense vil patruljen komme forbi d. 28. og 31. august. På www.sikkertrafik.dk kan man se patruljens rute. Desuden vil kampagnebudskabet blive sat op på stilladser i Århus, Odense og København.

Kontaktpersoner:
Tina Møller Nielsen, Odense Kommune: 20 80 79 53
Birger Villadsen, Vejcenter Syd: 22 19 73 44
Projektleder Jon Schwartz, Rådet for Større Færdselssikkerhed: 21 34 39 76.
Specialkonsulent Søren Troels Berg, Rådet for Større Færdselssikkerhed: 30 31 39 89

Få mere information på www.sikkertrafik.dk