Spring til indhold
Nyhed

Tankevækkende robotteater på RoboDays Robotfestival

24-08-2009
Hvad har Baard Owe til fælles med en robotsæl, en mekanisk arm og en levende hund? Få svaret, når forårets teatersucces får repremiere i Odense den 2. september i anledning af RoboDays Robotfestival.
 
Thomas Bartholin er den mystiske forsker, som bruger robotter til at finde ud af, hvorfor vi mennesker gør, som vi gør. Maria Lentz er kvinden, der opfinder robotten Ekko – en tro kopi af mennesket. Sammen søger de en højere forståelse af den menneskelige natur, men bliver splittet mellem forskning og følelser i jagten på erkendelse.
 
Robottens Anatomi er en uhyre aktuel og eksperimenterende forestilling, der først og fremmest handler om liv – om så det er biologisk eller mekanisk. Stykket er specielt vedkommende i en tid, hvor robotteknologi bliver en stadig større del af vores samfund.
 
På elegant vis bliver forskningsformidling integreret i forestillingen, som er en fornem blanding af videnskab og underholdning, der uden problemer glider ned fra de skrå brædder og ud over publikum.  
 
Baard Owe spiller over for Jeanette Lindbæk Larsen og Morten Steensgaard i et nyskabende og tankevækkende teatereksperiment opsat af Bent Nørregaard fra Center for Kunst og Videnskab ved Syddansk Universitet og med manuskript af Michael Valeur.
 
Teaser: Se en kort teaser fra Robottens Anatomi og få en smagsprøve på forestillingen.
 
Tid:
2.-12. september 2009, ons-fre 19.30, lør 16.00. Generalprøve den 1. september for pressen.
 
Sted:
Teater Momentum (Teaterhuset), Filosofgangen 19, Odense C.
Billetbestilling og program: www.teatermomentum.dk
 
Kontakt:
For tilmelding, interviews og billeder til generalprøven den 1. september 2009. Kontakt Birgitte W. Sundekilde på: bsundekilde@health.sdu.dk, T. 6550 4541. Læs mere om stykket: www.sdu.dk/kunstogvidenskab
 
RoboDays:
Robottens Anatomi er produceret af Center for Kunst og Videnskab ved Syddansk Universitet i samarbejde med RoboDays Robotfestival. Forestillingen er støttet af Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation samt Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.
 
RoboDays Robotfestival, som afholdes den 10.-12. september i Odense, drives af et sekretariat under RoboCluster. Sekretariatet står for udvikling, planlægning og afvikling af robotfestivalen samt en række løbende events og aktiviteter hen over året, der har robotter, leg og læring som omdrejningspunkt. Læs mere på: www.robodays.dk