Spring til indhold
Nyhed

Tag cyklen på juleindkøb

14-12-2009
I december måned vil der blive oprettet flere parkeringspladser til cykler i nærheden af gågaderne, så de handlende ikke skal gå for langt med juleindkøbene. Det vil give cyklisterne mulighed for at komme helt tæt på butikkerne og have transportmulighed lige ved hånden.

Sikken voldsom trængsel og alarm, hvis alle tager bilen ind til Odense centrum når juleindkøbene skal gøres og jagten på en ledig parkeringsplads sætter ind. Det kan hurtigt få en stemningfyldt bytur i julehyggens tegn til at udvikle sig til en stressende oplevelse, hvor man alligevel skal vandre afsted med sine indkøb fordi bilen holder langt væk. Så er det langt nemmere at tage cyklen og køre direkte ind til den del af byen hvor man skal handle.

Odense vil gerne leve op til visionen om at være byen, hvor cyklisterne har det bedst fordi i Cyklisternes By er det lettere, tryggere og mere behageligt at cykle. I år vil Cyklisternes By sørge for at der bliver opstillet 64 ekstra parkeringspladser, så den tohjulede kan stå klar lige rundt om hjørnet.

Parkeringspladserne er permanente og stilles op i december måned for at imødekomme den øget trængsel op til jul. De vil være at finde ved Irma, ud mod Klingenberg og på gavlen af Café Envy i Brandts Passage.

Cyklisterne By vil med de nye parkeringspladser lette julehandlen for byens cyklister og opfordre til, at man lader bilen stå derhjemme og i stedet shopper på cykel.

Det vil give mere plads i bymidten og gøre byen mere tilgængelig for de mange handlende.

Projektleder Elsebeth Gedde på hege@odense.dk eller på 65512024