Spring til indhold
Nyhed

Stor succes med sundhedscamp for overvægtige børn

17-06-2009

Odense kan som den første kommune nu dokumentere, at overvægtige børn fatsholder vægttab et år efter, at de har været af sted på sundhedscamp

Hvert år i midten af maj sender Odense Kommune ca. 40 overvægtige børn fra 5. klasse af sted på sundhedscamp på Fanø. Campen varer seks uger.

"Og den sidste dag inden sommerferien hvert år får skolerne i Odense ca. 40 glade børn hjem, fysisk og psykisk forvandlet med rygsækken fuld af succesoplevelser, vægttab, nye kammerater, nyt image og et deraf øget selvværd. At børnene tilmed fastholder vægttabet, viser at vi rammer plet" siger Rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen Jane Jegind.


I samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet kan det nu påvises, at børnene havde et signifikant fald i BMI et år efter indsatsen. Samtidig med et flot gennemsnitligt vægttab blev der observeret et stort fald i taljeomkreds på mere end syv cm., som holdt fra slutningen af campen til opfølgningsmålingen et år efter start.

Sammenlagt fortæller dette, at graden af overvægt er faldet meget i forbindelse med indsatsen. Blodprøver foretaget før og efter opholdet, viste at børnene nu havde en lavere risiko for at udvikle sukkersyge.


"Det særlige ved indsatsen i Odense Kommune er opbygningen af sundhedscampen og den opfølgende indsats. Børnene og deres familier får fire opfølgende møder med en sundhedsplejerske og to undervisere fra campen. På møderne er der forskellige temaer som kost, fysisk aktivitet, fremtidig sundhed og netværk for familier med overvægtige børn" siger Børn- og Ungeoverlæge Susanne Buhl, som er ansvarlig for indsatsen.

Sundhedscampen er et tilbud til overvægtige børn i 5. klasse og deres familier. Det indeholder en seks ugers intensiv indsats i form af en camp på Fanø fulgt op af forløbet for hele familien henover de efterfølgende 46 uger. Campen består af en stor mængde fysisk aktivitet i form af leg og bevægelse, masser af sund mad og almindelig undervisning i sundhedsfag, dansk, matematik og engelsk.For yderligere oplysninger, kontakt:

Rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen Jane Jegind, tlf. 20 91 10 31 / E-mail:  jmj@odense.dk

Leder af faglig udvikling på sundhedsområdet i Børn- og Ungeforvaltningen Susanne Buhl, tlf. 40 16 05 69 / E-mail: sbbu@odense.dk