Spring til indhold
Nyhed

Stakitøl, gøgl og markedsboder – H.C. Andersen Julemarkedet slår dørene op for 6. gang

25-11-2009

Traditionen tro omdannes området omkring Sortebrødre Torv i Odense til et hyggeligt julemarked for hele familien de to første adventsweekender.

I det Belgiske Spejltelt på torvet er der underholdning på scenen i løbet af dagen. Oplev Mime Gerts eventyrlige mimerier. Frank Thierry er også med igen og har i år fået selskab af Jan Svarrer og Kristian Fogh. Tilsammen præsenterer de bl.a. den eksistentielt kriseramte ugle og den selvmorderiske døgnflue. Man kan føle med den kiksede forfører, se Poul Reichardt i fuld firspring over markerne og grine af monsieur Pierres tryllerier.

I gader og stræder optræder Cirkus Flik Flak, korene synger julen ind og H.C. Andersen Paradens eventyrfigurer går rundt i gaderne. Man kan også køre en tur med hestevognen eller få en karruseltur i Østergaards historiske tivoli. På scenen i Lotzes Have optræder H.C. Andersen Paraden to gang om dagen med deres ”Vinterpotpourri”. I Lotzes Have kan du også besøge Aladdins Hule og få en historie eller gå op opdagelse i Juletræslabyrinten. Derudover kan man som noget nyt i år høre musikere fra Odense Symfoniorkester hver søndag fra kl. 11-12 ved Paghs Gaard

Som noget nyt på julemarkedet serverer mutter og fatter traditionel julemad i det Gammeldags køkken i Møntergården. Prøv julepostej, fedtemadder, blodpølse og æblekompot – alt sammen lavet efter gamle traditionsrige opskrifter. Æblekompotten er fremstillet af æbler fra Den Fynske Landsby, som er plukket, skrællet og kogt i køkkenet i Landsbyen. Køkkenmutter og -fatter er klar til at servere for julemarkedets sultne gæster - og til at skylle det hele ned med, serveres fynsk æblemost og stakitøl.

I både den smukke Paghs Gård i Overstræde, Claus Bergs Gade og i Møntergården er der masser af markedsboder med julegodter, pynt, nisser og kunsthåndværk. Der er bodholdere fra nær og fjern, i år har vi bl.a. besøg fra St. Elisabeth Klosteret i Minsk, Hviderusland. På Grønttorvet er der mulighed for at købe frugt, grønt, nødder og andre lækkerier.

Samtidig med Julemarkedet holder også H.C. Andersens Hus, Børnekulturhuset Fyrtøjet og Fyns Grafiske Værksted åbent.

Når I trænger til en pause og måske noget varme er der masser af muligheder for at købe gløgg, varm kakao, æbleskiver, pølser, Irish Coffee og meget andet godt.

Tag familien og vennerne med og kom i gammeldags julestemning på H.C. Andersen Julemarkedet.

  

Tid:
28.-29. november kl. 10-18
5.-6. december kl. 10-18


Sted:
Området omkring Sortebrødre Torv, Bymuseet Møntergården og Lotzes Have

Billeder kan downloades direkte fra www.hcajulemarkedet.dk


Yderligere information:
Projektleder Ane Stockmarr, EventHouse, adbs@odense.dk, 30 85 77 91
Koordinator Merete Schultz, Odense Bys Museer, msch@odense.dk, 65 51 46 08

www.hcajulemarkedet.dk
www.museum.odense.dk
www.fyrtoejet.com