Spring til indhold
Nyhed

Sol, dunkende rytmer og 10.000 glade mennesker til Odense Havnekulturfestival 2009

31-05-2009
Vand

I informationskontroltårnet, har der hele dagen været en fantastisk udsigt udover de mange tusinde festivalgæster. Kanonfotografen havde rigtig travlt hele dagen, hvor mange gæster blev foreviget med vandet og vandaktiviteter i baggrunden.

Det var noget af et storslået syn, da tre dragebåde kæmpede om at komme ind over målstregen med Dalum Ungdomsskole som vinder. Publikum fulgte derefter med i finalen i Deep Water Solo, hvor Søren Andersen fra Københavns Klatreklub vandt, Christian Boysen fra OBK kom på andenpladsen og på tredjepladsen kom Emil Jespersen fra Pløks Skovlunde Klatreklub.

Mange fik en utrolig oplevelse, da det Grønlandske Hus i Odense, præsenterede et måbende publikum for en grønlændervending, med cigaret i hånden, uden den blev våd.

Den varme sol og det kolde vand indbød til en dukkert som mange benyttede sig af.
Street

Der var rigtig mange gæster, der måtte ned i parkeringskælderen under jorden og finde ud af, hvad det var for en dunkelyd de kunne mærke. Det syn de mødte i mørket var – Hardstyle meetup – over 200 unge drenge og piger, der dansede i selvlysende tøj til en meget hurtig bas. Det var et imponerende syn og man blev foranlediget til at tænke, at der må noget af en kondition til at kunne følge med musikkens hurtige rytmer. Det var da også storsmilende gæster, der kom op igen i den bagende sol, efter en noget usædvanlig oplevelse.

Den 40 meter lange graffitimur, blev i løbet af dagen skabt, til stor beundring for de forbipasserende - både børn og gamle stod og nød synet af den moderne kunst.
Musik

Efter aftensmaden begyndte folk at stimle sammen på Havnepladsen og der blev hoppet og danset med armene i vejret til Reggae Night, med Fler Farver, Ramgoats feat Jullie Hjetland og da mørket faldt på leverede BliGlad legende og lokkende rytmer til folket.

Der var headbanging og hvinen, da The Dreams indtog Englandspladsen. Pigerne stod tæt op af sceneafspærringen og skrålede med på den færøske punk rock.

Aftenen blev sluttet af med flot ildshow og kæmpekor leveret af ”You´re The Voice”.

 

Flere oplysninger

Projektkoordinator Maria Henningsen, telefon 26 12 78 32 eller e-mail mnh@odense.dk.

Se programmet på www.havnekulturfestival.dk.