Spring til indhold
Nyhed

Sea Challenge Fyn skydes i gang

24-07-2009
Søndag d. 26. juli lyder en kanonsalut i Svendborg havn. Den markerer starten på årets Sea Challenge Fyn 2009 - Danmarks længste etapeløb for kajakker og inriggere.

I den kommende uge kan fynboerne opleve nogle af Danmarks og Europas sejeste langdistanceroere på helt nært hold. Og det gælder uanset hvor i det fynske sommerland, man befinder sig. Fra på søndag tilbagelægger mere end 60 kajakker og 7 inriggere nemlig det 300 kilometer lange Sea Challenge Fyn, som er den våde udgave af et Tour de France.

Turen går hele vejen rundt langs den fynske kyst, og kysten er jo altid tæt på, når man har fynsk grund under fødderne. Der er altså masser af muligheder for at få et glimt af karavanen, der fra Svendborg sætter af sted med verdensmester i kajakmaraton Anne Lolk i spidsen. Verdensmesteren gæster etapen på sin gamle hjemmebane i Svendborg Sund.

Fyn’s Alpe D’euz
Sea Challenge Fyn strækker sig over syv dage og stiller med sine syv etaper roerne over for syv forskellige udfordringer, der til sammen udgør en præstation lidt ud over det sædvanlige. Seks af de syv etaper er 30-40 km lange, mens en enkelt strækker sig over mere end 80 km. Denne Kongeetape går fra Bogense til Kerteminde og kan opleves torsdag d. 30. juli. Undervejs på etapen stikker Fyns Hoved sin snude frem, som det bjerg roerne skal over for at nå i mål.

”Det er her, mændene bliver skilt fra musene”, fortæller projektleder Gitte Vestermark fra Sport Event Fyn, der skal holde styr på tropperne i denne sjette udgave af etapeløbet.

Heppekor og hygge på havnen
Et udsnit af deltagerne i årets Sea Challenge er udstyret med en GPS, så man følge kajakkerne og inriggernes imponerende ridt hjemme foran skærmen.

Der er dog ingen tvivl om at den største oplevelse fås ved at søge ud i vandkanten og være med til at vride den sidste energi ud af roerne, når de hver eftermiddag/aften glider ind på bredden i en ny by. Hver af de fynske kystbyer byder på en lille målevent, hvor der er oplagt anledning til en snak om dagens etape over en forfriskning på land, inden de trætte roere fortrækker for at ruste sig til næste dags udfordring.

I Middelfart uddeles der desuden en Fair Play pokal for særlig god opførsel på vandet. På Fyns Badestrand i Nyborg trækkes der lod om en kajak m.m., og i Svendborg krydres løbets ultimative afslutning med en kajakmesse ved Maritimt Center.