Spring til indhold
Nyhed

Ramadan og Kulturfest skaber dialog

23-09-2009
Lørdag kommer Flakhaven i Odense til at summe af aktiviteter. Dansk korsang vil blande sig med arabiske toner, moderne street dance konkurrerer med traditionel folkedans fra Tyrkiet, Afghanistan og Danmark og man kan købe spændende mad fra hele verden.

Anledningen er årets Ramadan- og Kulturfest, der markerer Eid, afslutningen på muslimernes fastemåned.

Odense Kommune, Odense Integrationsråd og en række etniske foreninger står bag festen, der holdes for 3. gang.


Dialogens fest

Det tæt pakkede program byder på mange og forskellige typer indslag med optrædende af både dansk og anden etnisk herkomst og der er mulighed for at få en snak med de frivillige i for eksempel De Somaliske Studerendes Netværk, eller lavet ansigtsmaling hos Pigernes Aktivitetsforening.


Og det er ikke kun på scenen, at variationen er stor. I år er der også danske foreninger med på Flakhaven. F.eks. har Islamisk Trossamfund inviteret Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde til at deltage.


- Det at to så — på papiret — forskellige organisationer deltager side om side i arrangementet, synes jeg er et flot eksempel på, at det lykkedes at skabe en rigtig god dialog mellem Odenses muslimer og resten af byens borgere, siger Integrationschef Birgitte Vinsten og tilføjer:

- Og det var faktisk det helt oprindelige formål med at holde denne fest. Vi ønsker som kommune at få de etniske minoriteter til at føle sig som en del af byen på helt lige fod med alle andre borgere i Odense.


Lørdag er alle, der befinder sig i Odense centrum, således velkomne til at kigge forbi Flakhaven og få en snak med de forskellige foreninger, opleve de mange optrædende og smage på den lækre mad.Flere oplysninger:

Integrationschef Birgitte Vinsten 23 62 95 01

Safaa Abdol-Hamid, Pigernes Aktivitetsforening 26 37 37 56