Spring til indhold
Nyhed

Prøv Odenses mobilguide

14-07-2009
Release den 15. juli klokken 13.00 - Pressen er velkommen

Fra onsdag d. 15 juli kan du downloade en testversion af Odenses mobilguide.Med guiden kan du finde vej til mange af de muligheder byen tilbyder - eller tage en tur i Odenses fortid og fremtid.
 
By- og Kulturrådmand Anker Boye vil sende mobilguidens første brugere på en tur rundt i byen. Det sker onsdag d. 15. juli kl. 13 fra Flakhaven.
Pressen er velkommen og der bliver mulighed for at tale med udviklerne hos a2i, projektleder hos Odense Kommune, Rune Bugge Jensen og rådmand Anker Boye. Der bliver også mulighed for selv at prøve mobilsystemet.

Samtidig bliver det muligt for alle interesserede at downloade en testversion af mobilguiden.
- Med guiden flytter vi formidlingen ud i byen og gør byens tilbud, historie og planer let tilgængelige, siger Anker Boye.

Med mobilguiden kan du blandt andet finde vej til byens legepladser, kulturspots, butikker, p-pladser og toiletter. Med Historisk Atlas kan du se billeder af byen, som den var engang og sammenligne med i dag. Du kan læse om tiden, hvor dronningen boede i Odense, eller dengang byens sportsliv blev født. Og 16 steder i byen vil du i ord og billeder få vist, hvordan Odense kan se ud i fremtiden, når byens store trafikåre Thomas B. Thrigesgade er lukket.
 
I efteråret kommer der yderligere indhold på mobilguiden, blandt andet kulturelle tilbud og funktioner, der skal hjælpe med at finde en ledig p-plads eller vise hvor bussen er lige nu, og hvornår den er fremme ved stoppestedet.

Idéer fra brugerne
Mobilguiden er blevet til i et samarbejde mellem Odense Kommune og den lokale teknologivirksomhed a2i, og den er slet ikke færdigudviklet endnu, røber administrerende direktør for a2i, Runi Hammer.
- Vi frigiver en åben beta-version af mobilguiden, fordi vi gerne vil have inputs fra byens brugere. Det er ved at bruge mobilguiden, man opdager fejl, behov og nye muligheder, så brugerne er de bedste til at teste systemet, siger han.
— Derfor har vi oprettet et forum på www.a2i.dk, hvor brugerne kan give ris og ros og bidrage med idéer.

I første omgang vil guiden kun fungere på gps-mobiltelefoner, der understøtter Java Me, bl.a. Nokias gps-telefoner. I løbet af efteråret forventer a2i, at guiden kan anvendes af en række andre telefoner. Det er planen, at guiden i slutningen af 2009 kan anvendes af telefoner uden gps.

Læs mere: www.odense.dk/mobil og www.a2i.dk

Her kan du også se, hvordan du downloader en testversion og se en liste over telefoner, som guiden virker på.