Spring til indhold
Nyhed

Presse-invitation: Robotdragt testes i Odense som første sted uden for Japan

25-11-2009

Odense lægger sig på torsdag i verdensspydspidsen af den nyeste teknologi til genoptræning, når byen tager imod de første styrkedragter til genoptræning af mennesker ramt af hjerneblødninger eller skadede efter trafikuheld.

Odense bliver første sted uden for Japan, de banebrydende dragter testes. Teknologien bygger på en avanceret kobling mellem hjernens impulser og moderne teknologi, der kan få en arm eller et ben til at bevæge sig, så patienter kan få hele eller dele af deres mistede førlighed tilbage.

Den japanske robotforsker, opfinder af dragterne og stifter af virksomheden Cyberdyne, professor Sankai, fører an i den delegation, der præsenterer og demonstrerer dragterne i Odense på Odense Rådhus på torsdag den 26. november klokken 10.00. Medier og journalister til stede på torsdag er velkommen til at stille professor Sankai uddybende spørgsmål om dragterne.

Præsentationen på rådhuset er indledningen til samarbejdet, hvor Odense Kommune, Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi og Cyberdyne i fællesskab tester udstyret til genoptræning i Odense Kommunes genoptræningsenhed under Ældre- og Handicapforvaltningen.

Dragterne kommer til Danmark og afprøves med støtte fra ABT-Fonden.

Tilmelding sker pr. mail til Specialkonsulent Mikael Tind, mgt@odense.dk


Flere oplysninger:
Troels Vilms Pedersen, Projektleder ved Teknologisk Institut, Center for Robotteknologi, 72 20 20 83
Morten Bierbaum, Projektleder ved Udviklingsforum Odense, 29 33 54 32