Spring til indhold
Nyhed

Poesi i biffen: Cikader og peanuts

11-08-2009

Film kan være poetiske, og digte kan være filmiske – så selvfølgelig skal der være poesi i biffen!

Kom og sæt de ydre og indre billeder sammen på Odense Internationale Film Festival (OFF09), Onsdag d. 19. august i Cafebiografen, Brandts Passage 39 - 41, 5000 Odense C.

Kl. 15.00: Peanuts og fri fad (2009)
Filmen giver et aktuelt portræt af ”scenekunstlitteraturen”, også kaldet ”Spoken word”, ”Performance poesi” og ”Poetry slam”. Claus Ankersen, den debuterende instruktør der selv er "slammer", præsenterer filmen, og forfatterne Jens Blendstrup og Lars Bukdahl kommer og giver eksempler på hvad det kan dreje sig om. Med d’herrer i salen kan det ikke blive kedeligt.


Kl. 19.00: Cikaderne findes (1998)
Filmskaberen Jytte Rex viser sin smukke og intense portrætfilm om Inger Christensen (1935-2009). Filmen er en sjældent vellykket digterfilm, der ligesom den portrætterede på én gang er helt nede på jorden og højt svævende. Digteren Morten Søndergaard læser op og giver et personligt bud på hvad der er så skærende smukt ved Inger Christensen poesi.

Arrangementerne er et resultat af et samarbejde mellem OFF09 og Kulturmaskinen, og er støttet af Kunstrådets litteraturudvalg.


Yderligere information

Tomas Thøfner, litteraturkordinator, Kulturmaskinen,  tt@odense.dk, tlf. 65 51 28 23