Spring til indhold
Nyhed

Pilgrimme kan nu vandre over Fyn og gennem Odense

27-10-2009

Tre pilgrimsruter fordelt på 169 km. tværs over Fyn giver nu de moderne pilgrimme mulighed for at vandre ad pilgrimsruten hele vejen fra Sverige over Sjælland, Fyn og via Hærvejen til Santiago de Compostela i Spanien.


Det er i forbindelse med Foreningen af Danske Santiagopilgrimmes 10 års jubilæumsmøde i Odense, at de helt nye pilgrimsruter over Fyn bliver lanceret.


De yderst velbeskrevne ruter findes på foreningens hjemmeside www.santiagopilgrimme.dk og det er planen, at pilgrimsvejene senere skal afmærkes og videreudvikles.


De fynske Pilgrimsveje, som ruterne kaldes, bliver et smukt bindeled mellem de sjællandske og jyske ruter og gør altså, at man kan følge ruten hele vejen fra Sjælland tværs over Fyn og ned til Spanien. I Odense er Skt. Knuds Kirke udgangspunktet for en spændende historisk vandring gennem byen.


Borgmester Jan Boye (C) ser store udviklingsperspektiver i den nybeskrevne rute:
 
- Jeg er overbevist om, at både den fynske turisme og de erhverv, der ligger langs ruterne vil nyde godt af de mange pilgrimme, vandrere, borgere og turister som vi forventer, vil benytte sig af vandreruterne, siger borgmesteren og fortsætter: - Jeg har tænkt mig at involvere mine borgmester-kolleger, så vi kan sikre en fælles koordinering og fokus på turisme og erhvervsfremme-udvikling i de kommuner, hvor pilgrimsruterne går igennem.


Udover Odense går ruten gennem Middelfart, Nordfyn, Nyborg og Fåborg-Midtfyn kommuner.


Formanden for Santiagopilgrimme, Bent Jul, er naturligvis meget glad:


- Det er en stor glæde at kunne indvi disse pilgrimsveje. Pilgrimsbevægelsen vokser hele tiden - der forventes omkring 150.000 vandrende pilgrimme til Santiago de Compostela i Spanien, hertil kommer masser af pilgrimme i busser og fly. Når en pilgrim først har været i Santiago opstår der ofte et behov for også at komme på vandring hjemme.

- Her har Fyn nogle helt særlige forudsætninger med en meget smuk natur, mange turistattraktioner, mange middelalderkirker hvor det er en lise for sjælen at gøre ophold og ikke mindst en ruteføring med muligheder for god overnatning og indkøb. Jeg er ikke i tvivl om at De fynske Pilgrimsveje vil blive brugt — også af udenlandske pilgrimme, der vil til Danmark.


Det er en bredt sammensat arbejdsgruppe (VisitOdense, Odense Kommunes byplansafdeling, foreningen Fynsk Pilgrimsvandring, medlemmer af foreningen Danske Santiagopilgrimme, middelalderforsker, IT-interesserede), der i løbet af 2009 har udarbejdet rutebeskrivelsen af De fynske Pilgrimsveje


I forbindelse med 10 års jubilæet planter Jan Boye et pilgrimstræ (ægte kastanie) i Eventyrhaven ved Skt. Knuds Kirke søndag den 1. november


Foreningen af Danske Santiagopilgrimme holder deres 10 års jubilæum på Syddansk Erhvervsskole i Odense fra lørdag den 31. oktober til søndag den 1. november.


Læs mere om foreningen på www.santiagopilgrimme.dk


Flere oplysninger:

Formand for Santiagopilgrimmene Bent Jul, 25 44 75 62

Borgmester Jan Boye, 20 40 29 12