Spring til indhold
Nyhed

Over 1.6 millioner kroner til UNICEF fra Odense

15-01-2009

1.653.235 kroner. Så mange penge fik Odense samlet ind til børn i Bolivia. Det blev offentliggjort i dag, da Odense gav UNICEF By stafetten videre ved et arrangement på Odense Rådhus. 
 

- Med det beløb er det faktisk lykkedes jer at hjælpe cirka 9.000 børn til bedre skolegang og til et langt bedre liv, sagde generalsekretær i UNICEF Danmark, Steen M. Andersen i sin tale til deltagerne.

- Det synes vi i UNICEF er utroligt flot. Jeg ved godt, at I i Odense egentlig havde sat jer et større mål økonomisk set. Man kan så, alt efter temperament, vælge at fokusere på, at I ikke helt kom i mål, eller man kan vælge at glæde sig over et flot beløb og en flot synlighed, der på den lange bane i høj grad også gavner UNICEF, sagde han.


Odense er en by med udsyn

Borgmester Jan Boye talte også ved afslutningen. Han lægger stor vægt på udsyn og engagement.

- Odense er en by med udsyn. Vi er ambitiøse på egne vegne, men samtidig vil vi gerne se ud i verden, mødes og samarbejde for at hjælpe andre. Odense har vist, at vi bekymrer os om andre end os selv. Vi har været med til at gøre en forskel for skolebørn i Bolivia, det kan vi være stolte af, siger han.

- Projektet har givet anledning til en masse nye bekendtskaber. Nye netværk og ildsjæle har støttet op om projektet, og jeg er sikker på, at vi kan få glæde af det samarbejde frem i tiden, sagde han i talen.


Børn hjælper børn

Mange skoler og klasser har brugt året på at arbejde med Bolivia og UNICEF og mange skoler har samlet ind. Så til afslutningsarrangementet deltog også elever fra Humlehaveskolen, Lumby Skole og Giersing Realskole.

Humlehaveskolen har gjort en imponerende indsats for projektet. I maj samlede skolen 11.679 kroner ind og efter en temadag midt i december afleverede elever fra Humlehaveskolen overskuddet fra dagen på 4906 kroner til UNICEF By.

Lumby Skole samlede ind til Bolivia på en anden måde. I 14 dage slæbte de skrot med i skole, og i september vandt skolen konkurrencen om, hvilken skole, der kunne samle mest skrot. Det blev siden solgt og indbragte i alt 32.000 kroner.

De godt 1.6 millioner kroner, som børn og voksne i Odense har samlet ind, bliver nu forvandlet til skolegang for bolivianske børn. Og projektet kan kun blive til noget, fordi odenseanerne tog opgaven på sig, forklarede generalsekretær for UNICEF Danmark, Steen M. Andersen:

- Som UNICEF By har Odense hjulpet børn, som ikke ellers ville have fået hjælp. Det er projekter, der er karakteriseret ved det, vi kalder ”den stille nød”. Den kommer ikke på TV og på avisernes forsider, men at bekæmpe ”den stille nød” og ofrene for den, er på mange måder UNICEFs fornemste opgave, sagde Steen M. Andersen, da han takkede for pengene og for indsatsen.


For mere information:

Steen M. Andersen, generalsekretær i UNICEF Danmark, 28 44 38 30

Jan Boye, borgmester i Odense Kommune, 20 40 29 12

Ditte Hartvig Bak, kommunikationsmedarbejder i UNICEF, 51 25 62 09

Ane Bachmann Stochmarr, projektleder UNICEF By Odense, 30 85 77 91