Spring til indhold
Nyhed

Operettesvir i Odense Koncerthus

02-03-2009
Koncert  OPERETTESVIR

Torsdag 5. marts 2009 kl. 20.00
Fredag 6. marts 2009 kl. 20.00
Odense Koncerthus ● Carl Nielsen Salen
 
Dirigent: Per-Otto Johansson
Solister:
Camilla Stenhoff Vist, sopran
Hélène Kimblad, mezzosopran
Lina Johnson, sopran
Mari Eriksmoen, sopran
Martin Vanberg, tenor
Stephanie Lippert, sopran
Tobias Nilsson, baryton
Konferencier: Anne Margrethe Dahl
 
Program: Uddrag af Den Glade Enke og Flagermusen
 
Unge stemmer og varme forviklinger
Kærlighedseventyr, lurendrejeri og forviklinger af den lystige slags. Der er vitaminer til vinterhumøret ved koncerterne d. 5. og 6. marts, når Odense Symfoniorkester leverer fængende operettetoner sammen med de bedste af de unge sangere fra Danmark, Norge og Sverige. Vi har nemlig inviteret elever fra Operaakademiet i København til at synge uddrag fra operetternes ’konge’ og ’dronning’ – Flagermusen og Den Glade Enke, og Operaakademiets forstander, Anne Margrethe Dahl, underholder med intrigerne i historierne.
 
For kærlighedens - og pengenes skyld
Vi lægger ud med den yngste af de to operetter, nemlig Den Glade Enke af Franz Lehar. Den stenrige Pontewedrinske enke Hanna Glawari forlyster sig i det parisiske natteliv, og det går jo ikke! Et giftermål med en mand fra et andet land end Pontewedro vil nemlig få enkens mange penge til at forsvinde fra landet og få det til at gå bankerot! Så der skal leges Kirsten Giftekniv, og det giver jo altid lidt knas hjerterne og fornuften imellem. Men det ender selvfølgelig, som det skal.
 
I Den Glade Enke synger den norsk-amerikanske koloratursopran Lina Johnson Hanna Glawari, levemanden Grev Danilo Danilowitsch, som Hanna gerne skulle finde sammen med, lægger Tobias Nilsson stemme til, imens Valencienne og Camille Rousillons varme følelser synges af Camilla Stenhoff Vist og Martin Vanberg. 
 
Afslørende maskerade
I Flagermusen er forviklingerne i centrum. Prins Orlofsky holder en overdådig fest, som hovedpersonerne alle gerne vil deltage i – men uden andres vidende. Og så er der jo optræk til sprængfarlige scener for dem, der endelig ikke må genkendes. Perlen over alle er scenen, hvor Eisenstein gør stormende kur … til sin egen kone! Han tror, hun er en fornem ungarsk grevinde. Vi får lov at høre deres duet med Martin Vanberg som Eisenstein og Stephanie Lippert som ungarsk grevinde. I Adeles lattercouplet, Mein herr Marquis, hører vi Mari Eriksmoen, og Orlofsky synges af Hélène Kimblad.

Yderligere oplysninger:

Karin Ørbæk
Informationsmedarbejder
Odense Symfoniorkester
 
Tlf. 40 36 69 26
koer@odense.dk