Spring til indhold
Nyhed

Opera paa Engen

18-08-2009
SØNDAG DEN 16. AUGUST 2009 KL. 16.30 · GRATIS ADGANG
Engen ved Fruens Bøge · Skovalléen · 5230 Odense M

Udendørs operakoncert med Odense Symfoniorkester
Dirigent: Karen Kamensek
Solister: Ye Won Joo, sopran, David Danholt, tenor og Jesper Buhl, baryton
Konferencier: Kurt Dreyer
Program: Operamusik af Gioacchino Rossini, Vincenzo Bellini og Gaetano Donizetti.
Peder Most Garden underholder foran scenen fra kl. 16.00.

For ottende gang i træk indbyder Odense Symfoniorkester og hovedsponsorerne Fyens Stiftstidende, Albani og Fionia Bank til Opera på Engen.
Årets store udendørs operakoncert er blevet et tilløbsstykke for fynboerne. Hvert år tager cirka 20.000 del i operakoncerten, som er en af de få udendørs koncerter med et klassisk repertoire. ”Vi glæder os hvert år over den store interesse og begejstring, vi oplever i forbindelse med Opera på Engen. Her når orkestret ud til et bredt publikum, som måske møder opera for første gang, og mange får så stor en oplevelse, at de bliver nye abonnenter”, siger Musikchef Finn Schumacker fra Odense Symfoniorkester.

Lethed og skønsang
Opera på Engen vil i år leve op til Odense Symfoniorkesters nye motto: Musik og begejstring. Programmet er bel canto-traditionens virtuose og hjertesmeltende arier.

I den italienske skønsang har solosangeren en fremtrædende plads, og publikum kan glæde sig til at lytte til solisterne: Sopranen Ye Won Joo og David Danholt, som er Odense Symfoniorkesters egen tenor. ”David Danholts modstykke er koreanske Ye Won Joo, der har en nattergale-agtig sopran, som er perfekt til perlerækker af høje toner og koloratursang”, siger Finn Schumacker.

For første gang bliver det en kvinde, som svinger dirigentstokken, nemlig amerikanske Karen Kamensek, som er vice-musikchef ved Statsoper i Hamburg.
Koncertens ekstranummer bliver valgt via en sms-konkurrence blandt publikum.

I samarbejde med Børnekulturhuset Fyrtøjet arrangerer Odense Symfoniorkester et malerværksted for børn. Her kan børnene deltage i tegne- og fortællekonkurrencer (børn under 8 år skal følges med en voksen). Børnene kan også hente et opgavehæfte og farveblyanter, som de kan hygge sig med på græsset.

Se det fulde program og læs mere om Opera på Engen på odensesymfoni.dk.

På selve datoen for Opera på Engen lancerer Odense Symfoniorkester en helt ny hjemmeside, hvor publikum bl.a. kan deltage i en konkurrence, der afvikles i
forbindelse med operakoncerten.

Yderligere information
Finn Schumacker, Musikchef, Odense Symfoniorkester, tlf. 40366924.