Spring til indhold
Nyhed

OFF’s ungdomsjury møder Kronprinsessen

20-05-2009
Der er nerver på forud for turen til København i morgen. OFF’s ungdomsjury - 7. A fra Tarup Skole – har nemlig fået den store ære at møde HKH Kronprinsesse Mary, når de d. 20. maj drager til hovedstaden som Odense Internationale Film Festivals udsendte.
7 a Tarup Skole
Birgitte Petersen fra Pædagogisk Medie Center har tilrettelagt et spændende forløb for de unge jurymedlemmer, der skal klæde dem på til den store opgave i august, når filmfestivalen i Odense løber af stablen. Som en del af deres uddannelse skal de til Station Next i Avedøre, hvor de lærer at klippe film af professionelle undervisere. Og denne tur bliver ekstra spændende for de unge odenseanere, idet landets kronprinsesse slår vejen forbi.

Udover turen til Station Next gennemgår ungdomsjuryen et grundigt undervisningsforløb forud for festivalen. Blandt meget andet bliver de undervist af filmkonsulent Ulrich Breuning, som gennemgår filmens virkemidler og filmhistorien. De ser film i biografen, og skal præsenterer film for andre interesserede skoleklasser fra Fyn. Desuden vil der være et stærkt fokus på kortfilm i deres undervisning generelt.

Klasselærer Jytte Draminsky siger om dette års ungdomsjuryklasse:

”Eleverne er meget kreative og har masser af gå-på-mod. I klassen hersker en rigtig god ånd mht. lektielæsning, og det faglige niveau er ganske højt”. Desuden forlyder det, at klassen er rigtig glade for at være blevet udvalgt til jury, og at de glæder sig helt vildt til at komme i gang med at se en masse spændende film.

Under festivalen, der har HKH Kronprins Frederik som protektor, skal ungdomsjuryen bedømme samtlige ungdoms- og børnefilm og uddele to priser, en national og en international. Ungdomsjuryens internationale vinderfilm i 2008, Spielzeugland, vandt i øvrigt en Oscar ved dette års uddeling. De har øje for det de unge Odenseanere...

Yderligere info: Festivalleder Birgitte Weinberger  65 51 28 21