Spring til indhold
Nyhed

OFF / ON Screen

05-08-2009

Ingen filmfestival uden film, og hvilke film! Odense Internationale Film Festival præsenterer i år en mangfoldighed af skæve, smukke, alvorlige og humoristiske fortællinger, der bliver billedliggjort på biografernes hvide lærreder – On Screen.


OFF09

har modtaget et væld af fantastiske film fra både danske og udenlandske instruktører. Så årets udvælgelsesjury med den kunstneriske leder Cecilia Lidin og OFF’s børnefilmskonsulent Ulrich Breuning i spidsen har været på hårdt arbejde! Nogle instruktører er ganske nye på festivalen, mens andre er gamle kendinge. Således kan OFF09 blandt andet vise filmen "Fra Thy til Thailand", der er en selvstændig fortsættelse af Janus Metz’ film "Fra Thailand til Thy" - sidste års vinder af Publikumsprisen. I det hele taget er de kunstneriske og stærkt personlige dokumentarfilm velrepræsenterede i årets nationale konkurrenceprogram, sammen med de fire portrætfilm af danske og internationale kunstnere. Her kommer vi blandt andet tæt på de karismatiske kunstnere Dan Turéll og Jørgen Leth.


Men naturligvis er også kortfilmene at finde On Screen – både som dokumentarfilm og fiktionsfilm. "New Danish Screen" – DFI’s talentstøtteordning – har givet nye talenter mulighed for at eksperimentere med form, farver og fortællinger. Og resultaterne kan naturligvis ses her på OFF09. Odense Internationale Film festival har altid givet plads til det nye, eksperimenterende, til tider provokerende og lidt skæve.


Derfor giver OFF09 også plads til animationsfilmenes alternative og underholdende fortælleform. Både med et selvstændigt konkurrenceprogram af ny, dansk animation og et særligt fokus på tysk animationsfilm gennem historien.


Årets konkurrenceprogrammer rummer som altid film fra såvel Danmark som det store udland, ligesom der både er film for voksne og film for det yngste publikum.


OFF09

præsenterer således hele to nationale og to internationale konkurrenceprogrammer for børnene med film udvalgt efter de samme krav til kvalitet som voksenfilmene må leve op til – for den gode børnefilm rummer også stof til eftertanke for det mere modne publikum. Vinderne af hhv. bedste danske og bedste internationale børne- eller ungdomsfilm udvælges tradition tro af vores kyndige ungdomsjury, der i år er hentet fra Tarup Skole.

Smukke og skæve fortællinger, alvor og humor, nyt og gammelt. Mangfoldighed er nøgleordet i OFF09’s varierede program af filmiske perler.


 

Besøg OFF’s hjemmeside, www.filmfestival.dk, eller snup et katalog for et uddybende program af de mange film, der i festivalugen vil farvelægge biografernes hvide lærreder.

For yderligere info kontakt Birgitte Weinberger 6551 2821