Spring til indhold
Nyhed

Odenses sundeste idrætsforening

26-09-2009
Odense sundeste idrætsforening er kåret
Odense Kommune og Danmarks Idrætsforbund, DIF, kårede fredag Næsby IF som byens sundeste idrætsforening. Foreningen har mange sundhedsaktiviteter for børn og deres familier, holder kurser om skadesforebyggelse og serverer frugt efter motion

Når løberne på motionsholdet i Næsby IF har rundet den sidste kilometer og strækker ud, så ligger der grønne og røde æbler klar. Gnasket og gumlet bliver der også, når klubbens unge håndboldspillere har skudt den sidste bold i nettet .

Næsby IF blev fredag af Odense Kommune og Danmarks Idrætsforening kåret som den sundeste idrætsforening i Odense Kommune.

Idrætsforeningen deltager i lighed med syv andre i et tre-årigt projekt, 'Idræt og sundhed for hele familien i Odense Kommune', som handler om, hvordan foreninger styrker medlemmernes sundhed samt skaber rammer for, at hele familien kan få gode idrætsoplevelser sammen. Børn kan nemlig godt lide at deltage i fysiske aktiviteter med forældre, som desværre sjældent har tid.

Rådmanden for Børn- og Ungeforvaltningen, Jane Jegind (V), roste ved overrækkelsen Næsby IF for indsatsen.

- Næsby IF er med et væld af sundhedsfremmende  og familieinddragende tiltag en oplagt vinder. Det er en stor udfordring for alle i foreningslivet at få forældre til at deltage med deres børn, men foreningen har vist vejen frem ved en række aktiviteter, siger Jane Jegind.

Er blevet opmærksom
Formanden for Næsby IF, Henning Porsmose, er selvsagt stolt over kåringen, hvor der følger en pris på 10.000 kroner.
 

- Jeg er selvfølgelig utrolig stolt over, at vores indsats bliver påskønnet. Jeg har også kunnet mærke på flere af vores medlemmer, at de værdsætter de aktiviteter, vi har gjort for sundhed og familieoplevelser, siger han.

Han pointerer, at foreningen nu er meget mere opmærksom på, hvordan motion i fremtiden skal kobles med sundhed og familie.

Flere andre idrætsforeninger i projektet får også anerkendelse af kommunen. Det er DHG, Fjordager IF, Korup IF og Odense Sportscentrum.

De gode erfaringer og tiltag i foreningerne vil nu blive samlet i en pjece til inspiration for det øvrige foreningsliv i Odense.

For yderligere information om indsatsen, kontakt:

Børn- og Ungerådmand Jane Jegind, tlf. 65 51 50 00 / 20 91 10 31 eller på mail: jmj@odense.dk 

Projektleder i Dansk Idræts Forbund Dorte Heide, tlf. 43 26 20 57, dhe@dif.dk

Formand for Næsby IF, Henning Porsmose, tlf. 66 18 21 25/ 28 97 58 93