Spring til indhold
Nyhed

Odenses første leve- og bo-miljø fylder 10 år

18-06-2009

Odenses første leve- og bo-miljø fylder 10 år

I dag fejrer Plejecenter Rytterkasernen sin 10-års fødselsdag. Det markerer samtidig 10-året for etableringen af leve-bo-miljøer i Odense Kommune. Rytterkasernen er nemlig det første plejecenter i Odense, der er bygget ud fra leve-bo-konceptet. I dag er halvdelen af byens plejecentre leve- og bo-miljøer.

Leve- og bo-miljøer

Ideen bag leve- og bomiljøerne på plejecentre som Rytterkasernen er, at livet på plejecentret skal være så hjemligt som muligt. Man spiser sammen og tager del i de daglige gøremål, så godt som man nu kan. Køkken, vaskerum og lignende er derfor samlet omkring boligerne, der er opdelt i små boenheder med syv til tolv beboere i hver.

Det hele startede for 10 år siden

Da det første leve- og bomiljø i Odense blev etableret på Plejecenter Rytterkasernen, var der stor søgning på jobbene dertil. Mange syntes, det kunne være spændende at være med til at starte det nye koncept op. Og faktisk er 20 af Rytterkasernens ansatte i dag nogen, der har været med fra starten. Det vil blive markeret ved, at de får overrakt en buket på dagen. Det samme gør to beboere, som har boet på plejecentret i hele dets levetid.

Fødselsdagsfest

Rytterkasernens fødselsdag fejres torsdag den 18. juni 2009 fra kl. 15.30 til kl. ca. 19.00 i centrets have. Her vil de 170 tilmeldte gæster blive budt på grillmad, musik, linedancere og et tidligt Skt. Hans-bål. Rådmand Peter Rahbæk Juel og centerleder Lone Høj holder tale. Desuden har centrets syv afsnit hver fundet på et navn til sig selv, og disse vil blive afsløret ved en lille fernisering.

For nærmere information kontakt centerleder Lone Høj på tlf. 65 51 31 49 / 25 44 14 39 eller lhoo@odense.dk
Adressen er: Rytterkasernen 7-9, 5000 Odense C. Pressen er velkommen.