Spring til indhold
Nyhed

Odenses ambitioner hjalp Bolivia

13-01-2009

Invitation: Afslutning på UNICEF By 2008, Rådhushallen, den 15. januar kl. 13 – 14.


Den 15. januar giver Odense UNICEF By stafetten videre. Efter et år med indsamling, ambitioner og aktivitet i byen, runder vi året af og overrækker det indsamlede beløb til UNICEF Danmark.


Hvor stort et beløb, vi kan give til UNICEF, er endnu ikke gjort op, for flere af aktiviteterne kører lige til det sidste, men 2.5 millioner kroner var et ret ambitiøst mål. Det erkender borgmester Jan Boye.
Til gengæld går de høje målsætninger igen i mange af de aktiviteter, der er sat i gang med UNICEF By som udgangspunkt, siger han.
- Vi kan være stolte af, at vi bor i en kommune fuld af initiativrige mennesker, der bruger så meget energi på at støtte det gode formål, siger han.


Claus Koch, chef for EventHouse, der har koordineret aktiviteter og indsamling året igennem. Han er især imponeret over de 17 UNICEF By ambassadører, der blev udpeget i begyndelsen af 2008.
- De har grebet UNICEF By som en anledning til at engagere sig i byen, og det er der kommet mange spændende events og samarbejder ud af, fortæller Claus Koch.

Peter Rasmus Lind, der ejer Galleri Rasmus tog initiativ til to auktioner. I første omgang tog han kontakt til kunstnere, der donerede billeder til et arrangement i Rådhushallen. Senere samlede han lokalområdet omkring Ny Vestergade og Rosenbækken om endnu en auktion til fordel for UNICEF By.

Et andet eksempel er Carsten Lindblad, der er centerchef i Rosengårdscentret. Han fik en god idé, betalte 50.000 for at følge borgmesteren for en dag, og fik på den måde knyttet bånd mellem kommune og erhvervsliv.


Gør en forskel for Odense og UNICEF
Lige så spektakulært er salget af UNICEF By armbåndene. Astrid Nielsen er UNICEF By ambassadør og direktør i Magasin Odense. Hun gik sammen med fire andre kvinder fra Odenses erhvervsliv om at få lavet UNICEF By armbåndene og sælge idéen til byens forretninger.
- Først og fremmest gik vi jo i gang for at gøre noget for UNICEF og gøre en forskel. Men vil ville gerne lave noget, der fik byen med. Derfor gjorde vi et stort forarbejde med armbåndene og gjorde meget for at komme ud og engagere forretninger og andre i byen, siger Astrid Nielsen.

Siden har mange butikker i Odense haft armbåndene til salg, og virksomheder har købt dem til medarbejderne.
- For mit vedkommende vil jeg gerne blive ved med at lave den slags projekter, der involverer mange og gør en forskel for byen, siger Astrid Nielsen, der også støtter UNICEF privat.


Til afslutningen i rådhushallen taler Steen Andersen, generalsekretær i UNICEF Danmark og borgmester Jan Boye.


For mere information:
Jan Boye, borgmester, tlf: 20402912
Claus Koch, chef i EventHouse, tlf: 65514900, 30857790
Ane Bachmann Stockmarr, projektleder i EventHouse, tlf: 65514904, 30857791
Astrid Nielsen, UNICEF By ambassadør og direktør i Magasin i Odense, tlf: 63145532, 27801310