Spring til indhold
Nyhed

Odenseansk rejsegilde i Assens Kommune

21-01-2009
Odense-rådmand Peter Rahbæk Juel (S) holdt i dag talen til rejsegildet for et nyt botilbud i Tommerup i Assens Kommune. Det er ikke, fordi Peter Rahbæk Juel, der er rådmand for ældre og handicappede i Odense, har fået nyt job. Det er ganske enkelt et resultat af strukturreformen.

Den 1. januar 2009 overtog Odense Kommune driften af Tornhuset, som er et botilbud for mennesker med autisme. Med overtagelsen følger også byggeriet af en sattelitafdeling på Brunsegårdsvej, hvor rådmand Peter Rahbæk Juel altså i dag har været til rejsegilde.

Det var egentlig Fyns Amt, der i sin tid besluttede byggeriet på Brunsegårdsvej. Det var før, man overhovedet talte om strukturreform. Da strukturreformen blev en realitet pr. 1. januar 2007, overtog Region Syddanmark derfor byggeriet. Men den 1. januar i år kom byggeriet altså på odenseanske hænder, og det var en glad rådmand, der holdt talen ved rejsegildet i dag:

- Jeg synes, byggeriet ligger rigtig godt hos os. Det er et spændende sted, og fagligt set giver det os som kommune en bredere palet. Samtidig er byggeriet på Brunsegårdsvej helt i tråd med Odense Kommunes handicappolitik, hvor visionen for hjemmeliv er, at mennesker med handicap lever i deres eget hjem ligesom alle andre, siger rådmand Peter Rahbæk Juel (S).

- Blandt målene i Odense Kommunes handicappolitik er desuden, at borgere skal have kvalificerede botilbud at vælge imellem, samt at tilbudene skal være fleksible, så de løbende kan tilpasses den enkeltes behov. Det er der taget højde for i byggeriet på Brunsegårdsvej.

Brunsegårdsvej bliver bolig for 18 borgere med autisme og vil også rumme et aktivitets- og samværstilbud. Her får borgerne egne lejligheder med egen lejekontrakt i stedet for de værelser med fælles toiletter, som mange af borgerne har nu.

Det kommende aktivitets- og samværstilbud vil erstatte dagtilbudet Engholmen i Brylle. Dagtilbudet vil blive integreret med botilbudet og bliver et moderne dagtilbud, der lever op til nutidens krav og standarder.


Yderligere oplysninger, kontakt
Rådmand Peter Rahbæk Juel, 30 51 31 15
kommunikationskonsulent Annette W. Frederiksen,
Ældre- og Handicapforvaltningen, 29 72 25 35