Spring til indhold
Nyhed

Odenseansk glæde over penge til letbane

03-12-2009
Odenses borgmester Jan Boye (K) glæder sig over det trafikforlig, som et bredt flertal i Folketinget vedtog i går den 2. december.
 
Særligt de fire millioner kroner, der er afsat til en VVM-undersøgelse af en letbane i Odense vækker begejstring.
 
- Det er dejligt at se, at vores visioner om at gøre Odense til Danmarks mest bæredygtige by bliver taget alvorligt, siger Jan Boye. - Vi har gennem en længere periode arbejdet for at få en letbane til byen, og med de fire millioners tilskud til forundersøgelsen er jeg overbevist om, at letbanen kan blive en realitet i løbet af de næste år.

I forliget fremhæves netop, at letbanen kan bidrage til en positiv og spændende byudvikling både i Odense centrum og i oplandet.
- Det at både Folketinget og Transportministeren bakker op om vores arbejde med letbanen og oven i købet har afsat så mange penge til undersøgelsen viser med al tydelighed, at der er potentiale i vores planer, siger en glad borgmester, der også er tilfreds med, at mulighederne for et ”Parkér-og-rejs-anlæg” i forbindelse med motorvejen ved det nye Universitetshospital skal vurderes.

FAKTA:
En projektorganisation i Odense Kommune (City Design Odense) arbejder med at etablere grundlaget for en letbane i Odense. I løbet af sommeren 2010 vil der være en plan med konkrete informationer om linjeføring, økonomi, by-potentialer etc.

Flere oplysninger:
Borgmester Jan Boye, 20 40 29 12