Spring til indhold
Nyhed

Odense Vandselskab as bliver til VandCenter Syd as

28-12-2009

VandCenterSyd logo Fra den 1. januar 2010 skifter Odense Vandselskab navn til VandCenter Syd.

Det nye navn er udtryk for, at  selskabet i dag også tager hånd om vandet uden for Odenses grænser og i øvrigt er åbent for samarbejder med andre aktører i hele regionen.

”Med navnet VandCenter Syd vil vi gerne tydeliggøre, at vi føler et medansvar for at værne om vandet i en større omverden,” forklarer direktør Anders Bækgaard.  ”Vand er en kostbar ressource, der ikke følger by- og kommunegrænserne. Derfor har vi stor interesse i at samarbejde med andre vandselskaber og private vandværker. Sammen er vi klogere, kan drage nytte af hinandens kompetencer og gøre en samlet indsats for at sikre det rene vand i et større geografisk område,” uddyber han.


De kunder, som selskabet håndterer drikkevand og spildevand for, kommer ikke til at mærke noget til navneskiftet i det daglige. Vandet vil stadig være af samme høje kvalitet til en fornuftig pris, der i dag er blandt de laveste på Fyn. 
 

Fakta om selskabet VandCenter Syd 

  • Producerer knap 10 mio. m3 drikkevand årligt fra seks vandværker
  • Renser knap 30 mio. m3 spildevand årligt på tre rensningsanlæg
  • Beskæftiger ca. 160 medarbejdere
  • Leverer 85% af drikkevandet til Odense, men også til mindre områder i Kerteminde, Faaborg-Midtfyn og Nordfyns kommuner 
  • Behandler spildevand fra både husholdninger og industri i Odense 
  • Løser projekter for danske og udenlandske kunder i bl.a. Malaysia og på Sri Lanka


 

Yderligere oplysninger

Anders Bækgaard, direktør, Odense Vandselskab as, tlf. 40 27 75 00