Spring til indhold
Nyhed

Odense set-up udfordrer minigolfens verdenselite

24-08-2009
Kuglerne triller lystigt i Arena Fyn i disse dage. Men verdens bedste minigolfspillere har noget sværere ved at få de små, farverige tingester til at glide direkte i hul end sædvanligt. De splinternye odenseanske baner byder nemlig på hidtil usete udfordringer.

Koncentrationen er spændt til bristepunktet på gulvet i Arena Fyn. De 140 minigolfspillere, der er i aktion under VM i minigolf fra d. 19.- 23. august, skal nemlig holde tungen meget lige i munden, hvis de skal holde sig på deres sædvanlige antal slag. Ved VM i Odense er det nemlig ikke kun konkurrenternes præstationer, som presser de præcisionsbevidste atleter til at yde deres ypperste. De 36 jomfruelige minigolfbaner, hvoraf de 18 er lavet af eternit og de 18 af filt, er nemlig af en hidtil uset sværhedsgrad. Og det får til tider de ellers så rolige minigolfspillere til at ryste på hånden.

”Det er virkelig et spændende valg af baner, og måden, de er sammensat på, stiller store krav til præcisionen hele vejen igennem de 2 x 18 huller. Det er en perfekt oplevelse at få lov og prøve kræfter med så svære baner netop under et VM, hvor alle de bedste er samlet, siger danske Inger Neye, der efter præstationen på mesterskabets første dag ligger lunt til en plads i knock out-finalen.

Hun indrømmer dog, at den udfordrende banesammenhæng et par gange har været årsag til tilbageholdt åndedræt efterfulgt af et par slemme gloser i ærgrelse over, at et slag lige var en anelse for spidst til at klare skærene.

De spektakulære minigolfanlæg er designet af Leif Meitilberg, som selv tilhører den danske verdenselite inden for sporten, og de er bugseret ind i den fynske arena for at få deres debut under det fornemme klientels slag.

Svenskerne topper
Med gratis adgang til mesterskaberne i Arena Fyn er der de kommende dage masser af muligheder for at se banerne på tæt hold og mærke suset, når de dygtige minigolfspillere sender kuglen af sted gennem diverse porte, net osv. med direkte adresse til hullet for enden af banen. På imponerende vis lykkes det ofte for de allerbedste at ramme i første hug trods banernes udfordrende karakter.

P.t. ser det ud som om det især er svenskerne, der brillerer. De lever nemlig op til favoritværdigheden ved at dominere mesterskabets foreløbige top 3 både på dame- og herresiden.

Hvem der endeligt kan kalde sig verdens bedste minigolfspiller afgøres i lørdagens finaler.

For yderligere info:
Michael Sølling, formand for organisationskomitéen 86 99 03 89 /28 72 39 80
Karsten Jørgensen, formand for Dansk Minigolf Union 86 98 83 51 /23 41 33 47
Line Fjellerad, projektleder Sport Event Fyn 30 59 24 41