Spring til indhold
Nyhed

Odense satser på de veluddannede 25-39-årige

08-06-2009
Tusindvis af helt unge mennesker strømmer hvert år til Odense og bosætter sig her i forbindelse med deres studie. Men når studietiden er færdig, flytter mange af dem andre steder hen i landet for at arbejde. Sådan har det været lige så længe, der er blevet målt på det (1995).

Det vil Odense Kommune ændre på. I går vedtog byrådet en ny bosætningsstrategi, der har som mål at øge nettotilflytningen af de 25-39 årige med 600 personer i første omgang - fra minus 1200 i 2008 til minus 600 i 2013.

Bosætningsstrategien peger på, at jobmulighederne er det essentielle for at få målgruppen til at blive i Odense. Kulturtilbud, bymiljø og boligmarked er også vigtige områder, men her står Odense allerede stærkt.

”Bosætningsstrategien bekræfter, at de mange og store indsatser, vi har sat i gang for at skabe flere vidensjob i Odense, er de rigtige. Odense Kommune, det fynske erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner er i fuld gang med at rulle Erhvervs- og Vækstpolitikken ud med det formål at skabe flere vidensjob - både på de nuværende arbejdspladser og i de mange nye projekter, der er på trapperne. Alene udvidelsen af Forsker/Videnparken vil på sigt skabe godt 2500 nye vidensjob”, siger borgmester Jan Boye.

Målingerne viser i øvrigt, at kurven er knækket. Allerede sidste år flyttede godt 400 færre af de 25-39 årige fra byen end året før. Flyttemønstrene fra 1. kvartal i år bekræfter denne tendens.

Bosætningsstrategien dokumenterer også nødvendigheden af flere andre tiltag, der allerede er i gang, blandt andet branding projektet Vision Odense. Under overskriften At lege er at leve, har Odense valgt at synliggøre og udvikle byens levende og (re-)kreative sider i erkendelse af, at det ikke nok at have kvaliteterne, de skal også formidles.

”Med bosætningsstrategien har vi næsten fået en paraply over de mange projekter og indsatsområder, der er i gang. For strategien viser, at de alle er vigtige for, at Odense ikke bare er en attraktiv men også realistisk bosætningskommune for de yngre og veluddannede, som byen har brug for”, siger Jan Boye.

Danmarks Statistik peger på, at indbygger tallet i Odense i år 2040 vil være steget til 204.197. En stigning på 17.365 personer.


Mere information:
Jan Boye, borgmester, telefon: 6551 1000, mobil 2040 2912
Mette Bjarnt, konsulent, Plankontoret, telefon 6551 1189