Spring til indhold
Nyhed

Odense på EXPO 2010

11-11-2009

Når Odense næste år deltager på verdensudstillingen i Shanghai er det med stor opbakning fra fynske virksomheder. Både sponsorer, samarbejdspartnere og udstillingskonceptet blev i dag afsløret på en reception på Odense Rådhus.

Der var god stemning på Rådhuset, da borgmester Jan Boye kunne løfte sløret for, hvordan Odenses pavillon og udstilling kommer til at se ud i Shanghai, når Odense næste år er med på verdensudstillingen. Samtidig blev de mange samarbejdspartnere og sponsorer præsenteret.

- Det er fantastisk dejligt at se, at det fynske erhvervsliv bakker op om denne store begivenhed. Odense er specielt inviteret for de mange gode tiltag, vi har gjort for cyklismen gennem mange år. Jeg er glad for, at vores sponsorer og samarbejdspartnere også kan se sig i projektet. Det giver os mulighed for på pavillonen at fortælle de andre gode bæredygtighedseventyr, som Odense er kendt for, siger borgmester Jan Boye.

Odense Vandselskab har valgt at gå ind i projektet som partner. - Vi er førende på vandområdet, så vi vil gerne fortælle om vores ekspertiser. Vi arbejder allerede i Malaysia og Kina for at udvikle virksomheden og tiltrække de dygtigste medarbejdere. Og nu da vi allerede er der, er det så helt naturligt at være partner i EXPO-projektet, siger direktør Anders Bækgaard.

Også Carl Hansen & Søn Møbelfabrik har set en fordel ved at gå ind i projektet. - Kina er spændende. Det hele udvikler sig med stor fart lige nu, og vi ser især en mellemgruppe, der er på vej op. De er opmærksomme på miljø og kvalitet og vil have nogle ting, der holder i mange år. Og det opfylder vores møbler. Det er om at slå til nu i Kina, og her kan Odenses projekt være med til at bane vejen for os, siger adm. direktør Knud Erik Hansen.

Listen over samarbejdspartnere og sponsorer er lang og varieret, og den spænder over alt fra Kildemoes til Blomsterfestivalen. Listen er foreløbig, og kan ses på www.expo.odense.dk.

Udstillingen og pavillonen
Udstillingskonceptet, som er lavet af Kvorning design & kommunikation, blev også afsløret i form af en model. Odense bygger en pavillon på 500 m2 med 150 meter cykelsti. Udstillingens titel er Spinning wheels, og den viser eksempler på unik dansk cykelkultur på baggrund af Odenses mangeårige indsats for cyklismen. Der er tre hovedtemaer i udstillingen: Think ahead, choose now, live longer.

Modellen vil være udstillet på Odense Centralbibliotek, Odense Banegård Center, fra den 16. november - 22. november.

Hjemmeside om projektet
Den danske hjemmeside om Odenses deltagelse på EXPO 2010 også i luften, og her vil man kunne finde relevante oplysninger om Odenses deltagelse i EXPO 2010. Den danske side vil blive suppleret med en hjemmeside på engelsk og kinesisk, når udstillingen åbner i Shanghai.


FAKTA om EXPO 2010
Afholdes 1. maj - 31. oktober 2010
Verdensudstillingen dækker et omårde på 5 km2 i centrum af Shanghai by
Tema: Better City, Better Life
Mere end 250 lande og byer deltager
Største verdensudstilling nogensinde
70 mio. gæster ventes at besøge EXPO 2010

FAKTA om Odenses pavillon
Titel: Spinning wheels
Odenses pavillon er 500 m2 med 150 meter cykelsti
Odense får Shanghai, Madrid og London som naboer
Odenses venskabsby Shaoxing overtager pavillon efter udstillingen


Yderligere oplysninger
Projektleder Helle Thylkjær, mobil: 30536690, hth@odense.dk
www.odense.dk/expo