Spring til indhold
Nyhed

Odense og Kertemindes borgmestre fik resultater med hjem fra møde med Regeringen

02-10-2009
Godt og konstruktivt møde mellem borgmestrene og Regeringen baner vej for styrket Lindø-indsats.

Torsdag den 1. oktober var Palle Hansborg-Sørensen (A), borgmester i Kerteminde Kommune, og Jan Boye (C), borgmester i Odense Kommune, på Slotsholmen.

Her mødtes de med økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (C) og beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V). På mødet drøftede parterne, hvordan Regeringen kan medvirke til at afbøde effekterne af lukningen af Lindøværftet.

I forbindelse med en drøftelse af de begrænsninger, som ligger i Varslingspuljen, tilkendegav beskæftigelsesministeren, at der også var en række andre muligheder for at hjælpe de ledige. Det blev fastslået, at Beskæftigelsesregionen vil hjælpe kommunerne med at aktivere de muligheder.

Derudover er der skabt enighed om, at ministeriet medvirker i udarbejdelsen af den vækstplan, som kommunernes og regionens Lindø-sekretariat er i færd med. I den forbindelse blev det aftalt at mødes igen, når vækstplanen for Lindø-området er færdig for at drøfte dens gennemførelse herunder finansiering.

Ministrene fastslog også, at de støtter arbejdet med en ansøgning til EU Globaliseringsfond.

Der var enighed om fortsat at samarbejde om at konkretisere mulighederne få et Forsknings- og Udviklingscenter for bæredygtig energi på Lindø, der supplerer de øvrige aktiviteter i Danmark.

Ministrene var indstillet på at være behjælpelige med at aktivere statens organisation til tiltrækning af udenlandske investeringer Invest in Denmark til aktivt at tiltrække virksomheder til Lindø.

På den baggrund var de fynske borgmestre naturligvis tilfredse med mødet.

- Jeg er glad for, at de to ministre kunne slå fast, at udviklingen på og omkring Lindø også ligger Regeringen på sinde. Situationen på Lindø rummer mange tunge problemstillinger. Derfor er det positivt, at vi nu har et forpligtende samarbejde med regeringen om at finde mulige løsninger. Med den positive modtagelse vi har fået, tror jeg, at Lindø og det fynske erhvervsliv går en spændende fremtid i møde, siger Palle Hansborg-Sørensen.


- Det er afgørende, at Lindø-indsatsen løftes op på nationalt niveau. Med de tilkendegivelser, vi har fået i dag, er der grund til at tro på, at Lindø-området kan gøres til et fremsynet vækstcentrum. Vi har i samarbejdet mellem de to kommuner og regionen fået lagt et stærkt fundament, som vi den nationale indsats kan bygges på. Derfor er jeg glad for, at Regeringen også er parat til at tage arbejdshandskerne på, siger Jan Boye.


Flere oplysninger:
Borgmester, Odense Kommune, Jan Boye (C); Tlf. 20 40 29 12
Borgmester, Kerteminde Kommune, Palle Hansborg-Sørensen (A); Tlf. 40 16 55 75