Spring til indhold
Nyhed

Odense kommune vil huske bilisterne på selen

16-03-2009

I Odense kommune vil der de næste to uger blive sat fokus på bilister, der kører uden sikkerhedssele. Fyns Politi snuppede sidste år 2630 bilister uden sele.


Alene sidste år kunne mindst 35 personer have reddet livet i trafikken, hvis de havde brugt sikkerhedssele. Selv om selen er et af de vigtigste sikkerhedsudstyr i bilerne, så er der mange der alligevel glemmer eller dropper selen. Sidste år uddelte politiet 40.000 bøder til bilister, der ikke havde selen på.


Det tal er alt for højt, og derfor skal en landsdækkende kampagne i de kommende to uger få trafikanterne til at huske sig selv og hinanden på selen. Problemet kendes også i Odense kommune, som derfor støtter kampagnen.

- Det er vigtigt at alle husker at spænde sikkerhedsselen også på de korte ture. Derfor bakker vi op om kampagnen "Husk Selen" i de kommende uger. Det er også et emne der vedrører borgere i vores kommune. Ulykker der skyldes glemt sele, har store menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser siger Anker Boye i Odense kommune.


Mange støtter kampagnen

I kommunen er der langs vejene opsat vejkantplakater, som skal minde bilisterne om, at de skal huske sikkerhedsselen. Desuden vil færdselspolitiet i alle politikredse også være på vejene og kontrollere om trafikanterne bruger sikkerhedsselen.

Foruden landets kommuner er politiet, Rådet for Større Færdselssikkerhed og De regionale færdselssikkerhedsudvalg med i kampagnen.


Kontakt:

Odense Kommune – Tina Møller Nielsen
Vejcenter – Birger Villadsen

Fyns Politi – Peder Pedersen

Søren Ørsted Pedersen, pressekonsulent, Rådet for Større Færdselssikkerhed