Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune vasker hænder

14-09-2009

I dag starter Hygiejneugen 2009, som Rådet for Bedre Hygiejne har udnævnt uge 38 til. Årets tema er håndhygiejne. Og det er noget, man tager meget alvorligt i Odense Kommune, hvor de administrative medarbejdere vil blive bombarderet med en kampagne med det helt klare budskab: Vask hænder!

Vaske-instrukser og en lille vaskesang, der skal vise, hvor lang tid det egentlig tager at vaske hænderne grundigt, er noget af det, der møder de ansatte i Odense Kommune, når de møder på jobbet her til morgen. Derudover vil de kunne finde små grønne bakterie-plamager på deres tastaturer, på dørhåndtag o.l. – alle de steder, hvor der sættes en masse fingeraftryk i løbet af en arbejdsdag. Der vil være fodspor i gulvet på toiletterne, der viser hen til håndvasken. Og der vil være plakater på gangene og nyhedsspots på medarbejderportalen med fokus på forskellige hverdagssituationer, hvor det er vigtigt at huske at vaske hænder. Som prikken over i'et er der i kommunens ni kantiner opstillet en boks med UV-lys, hvor de ansatte har mulighed for at smøre deres hænder ind i en UV-følsom creme, stikke hænderne ind i boksen og se, om de er rene, inden de tager for sig af maden i kantinen. Er de det, kan de påføre sig en badge med sloganet ”Vi vasker hænder!”.

– Vi har valgt at køre en meget massiv kampagne internt i kommunen, fortæller børn- og ungeoverlæge Susanne Buhl, der er et af medlemmerne i kommunens tværgående hygiejnenetværk, der står bag kampagnen. – De ansatte skal simpelthen bombarderes med budskabet om at vaske hænder. Det gør faktisk ikke noget, hvis de når at blive helt trætte af det i løbet af ugen, bare det får dem til at vaske hænder, fortsætter hun.

God hygiejne er også arbejdspladsens ansvar
Det er Rådet for Bedre Hygiejne, der har udnævnt uge 38 til national hygiejneuge. Og temaet er absolut kun blevet mere aktuelt i disse tider, hvor der er så meget fokus på influenza A, da god håndhygiejne som bekendt er et af de bedste midler til at forebygge influenza.

– Det er et fælles ansvar med god hygiejne alle steder, især på arbejdspladsen, mener børn- og ungeoverlæge Susanne Buhl. – Derfor griber vi i egen barm og starter med os selv. På en arbejdsplads som Odense Kommune har vi i forvejen skarpt fokus på hygiejne, især i forhold til de medarbejdergrupper, der er i fysisk kontakt med borgerne, fx i ældreplejen og på børneinstitutionerne. Derfor har vi valgt en anden målgruppe for kampagnen her, nemlig det administrative personale, som måske ikke har så meget fokus på hygiejne i det daglige, slutter hun.

Mere info
Kampagnen i Odense Kommune kører i hele uge 38 på de adresser, hvor en af kommunens kantiner ligger: Rådhuset, Ørbækvej 100, Skulkenborg, Slottet, Egeparken, Tolderlundsvej, Centralbiblioteket, Klosterbakken og Schacksgade.

Pressen er velkommen til at besøge en af disse arbejdspladser. Kontakt Tanja Bruntse Ahler på tlf. 29 25 61 01 eller Sonja Serup Hansen på tlf. 21 17 40 58
Børn- og ungeoverlæge Susanne Buhl kan kontaktes på tlf. 40 16 05 69


Se mere på www.odense.dk/haandvask og www.bedrehygiejne.dk