Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune slukker igen i år lyset

23-03-2009

Odense Kommune slukker igen i år lyset i byen for at støtte op om Verdensnaturfondens klima-kampagne, Sluk Lyset Danmark.

Sluk lyset kampagne
Kampagnen løber af stablen lørdag den 28. marts mellem 20.30 og 21.30 og det er andet år, Odense deltager.


Kampagnens budskab er, at vi skal passe på vores planet og nedsætte den voksende co2-forurening der truer klimaet. Ved at slukke lyset i en time viser man, gennem en helt konkret handling, at man tager CO2-problemet alvorligt. Odense er en ud af mere end 370 byer verden over, der har valgt at støtte op om Verdensnaturfondens gode initiativ.


- Det internationale klima- og miljøproblem er den største globale udfordring, og i Odense vil vi gerne vise, at vi tager udfordringen alvorligt og ønsker at gøre en forskel, siger borgmester Jan Boye. - For at tage vores del af ansvaret som kommune slukker vi al gadebelysning og lyset i alle kommunale bygninger i byen en time lørdag den 28. marts mellem kl. 20.30 og 21.30.


Du kan også være med
Borgmesteren har oprettet en gruppe på Facebook med flere end 800 medlemmer, der har tilkendegivet at de vil være med til at slukke lyset i Odense den 28.marts.


- Jeg håber, at så mange odenseanske borgere som muligt vil støtte kampagnen og slukke lyset en time, fortsætter Jan Boye. - Odense Kommunes engagement i Sluk Lyset Danmark falder rigtig godt i tråd med den miljøpolitik, der blev vedtaget i september 2008. Vi har store ambitioner og vil være Danmarks mest bæredygtige by. Derfor er det helt naturligt for os at støtte kampagnen, siger borgmesteren, der naturligvis selv vil slukke lyset fra 20.30 til 21.30 den 28. marts.

Flere oplysninger:

Borgmester Jan Boye, 20 40 29 12  jb@odense.dk