Spring til indhold
Nyhed

Elbiler på vej til Odense

13-11-2009

Så er elbilerne på vej til Odense. Odense Kommune har i dag den 13. november 2009 underskrevet en samarbejdsaftale med Better Place Denmark om udvikling og opstilling af ladestandere til elbiler. Aftalen skal bidrage til at virkeliggøre Odense Kommunes målsætning om at gøre Odense til Danmarks mest bæredygtige storby. Samtidig er den en del af bestræbelserne på at nedbringe kommunens CO2-udledning.

Odense Kommune og Better Place Denmark har i dag underskrevet en samarbejdsaftale om udvikling og opstilling af ladestandere til elbiler i Odense kommune. Ladestanderne forventes opført frem mod 2012.

Odense Kommune har en klar målsætning om, at Odense skal være Danmarks mest bæredygtige storby, og bæredygtighed er samtidig et grundlæggende mål for hele Odense kommunes fremtidige udvikling. Ved at indgå samarbejdsaftalen med Better Place Denmark er kommunen kommet et vigtigt skridt nærmere virkeliggørelsen af de ambitiøse mål.

-Vi arbejder hele tiden ambitiøst og fokuseret på bæredygtige tiltag til gavn for borgerne i hele kommunen. Elbiler er et eksempel på, hvordan vi kan få mere bæredygtig trafik uden at gå på kompromis med den bekvemmelighed, fleksibilitet og det serviceniveau, som vi er vant til. Derfor glæder jeg mig på byrådets og borgernes vegne over, at vi sammen med Better Place nu skaber grundlaget for elbilernes indtog i Odense kommune, siger rådmand Anker Boye (A).
 
Tanken er, at kommunens egen bilpark skal skiftes ud med elbiler på de områder, hvor det er muligt, med fokus på at nedbringe kommunens samlede CO2-udledning. Håbet er desuden, at kommunen ved at gå forrest og skabe de bedste rammer for elbiler også vil inspirere borgerne til selv at skifte til elbiler.

-Vi er glade for og stolte over aftalen med Odense Kommune, og vi ser frem til at påbegynde samarbejdet. Det går stærkt fremad for Better Place – vi oplever stor interesse fra kommuner, der som Odense sætter bæredygtig trafik i højsædet. Til vores store tilfredsstillelse begynder konturerne af en landsdækkende infrastruktur til opladning af elbiler nu virkelig at tegne sig, siger Jens Moberg, CEO i Better Place Denmark.

Aftalen betyder, at Odense Kommune og Better Place vil samarbejde om en model for hurtig udrulning af ladestanderne i kommunen. Modellen kan bl.a. indeholde følgende elementer:

  • Kortlægning af netværk for ladestandere med henblik på optimering af infrastrukturens værdi for bilisterne og for miljøet
  • Sikring af, at opsætning af ladestandere bliver tænkt med, allerede når der indhentes tilladelse til nyopførelser og udbygning af offentlige bygninger, offentlige parkeringshuse m.m.

For yderligere information, kontakt:
Søren Ravn-Nielsen, kontorchef i Energi- og vedligehold, Odense Kommune, telefon: 2459 7649, e-mail: srani@odense.dk
Sara Helweg-Larsen, kommunikationsdirektør, Better Place Denmark, telefon: 2214 0000, e-mail: sara.helweg@betterplace.com

Læs mere om Better Place på www.betterplace.com eller www.betterplace.com/danish