Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune har indgået en 2-årig aftale med TipToe BigBand

09-02-2009

Odense slår atter streg under, at den gamle digters fødeby er en musikby. Odense Kommune har netop indgået en 2-årig aftale med TipToe BigBand. Den overordnede vision for aftalen mellem orkestret og Odense Kommune er udvikling og konsolidering af TipToe BigBands aktiviteter i Odense.


De næste to år skal TipToe BigBand give professionelle musikoplevelser til byen. Aftalen består desuden af elementer, som bl.a. betyder, at TipToe BigBand skal udvide og udvikle forskellige samarbejdsrelationer samt orkestrets publikumskontakt.


- Aftalen giver os for alvor mulighed for at fastslå, at Odense også er en by med bigband-musik. Det er især vigtigt for mig, at TipToe BigBand nu benytter de næste to år til at understrege sin position inden for genren, udtaler rådmand for By- og Kultur Anker Boye.

- Jeg er derfor også glad for, at vi ikke mindst har indgået en aftale, som giver musik, underholdning og undervisning – men også en aftale som ser fremad og peger på nogle vigtige udviklingsområder for orkestret. Udviklingsområder, som kan være med til at markere Odense som en kulturby med et bredt kulturudbud, siger Anker Boye.


Fra kunstnerisk leder og dirigent, Torben Sminge, lyder det:

- Det er en god aftale og jeg er enig med Anker i, at vi nu skal arbejde for at styrke vores plads helt fremme på scenekanten inden for bigband musik. For et orkester som vores er musikken noget af det vigtigste i vores liv. Vi brænder for at spille – men også for at lege og udfordre genren.

Vi står faktisk lige midt i en genreudfordring, hvor vi laver nogle helt banebrydende ting inden for traditionel bigband-musik. Vi er bl.a. ved at prøve kræfter med at integrere den nye elektroniske musik i vores traditionelle besætning. Dét er en spændende opgave.


Om TipToe BigBand


TipToe BigBand har eksisteret siden 1994 og blev i 2003 kåret som "Fyns Amts Musiknavn", og i 2006 blev TipToe BigBand "Årets Musiknavn på Fyn".


I de år der er gået siden starten, har TipToe BigBand spillet koncerter over det meste af landet, fra Copenhagen Jazzhouse i øst til Århus Internationale Jazzfestival i vest og med base hjemme på Jazzhus Dexter i Odense.


TipToe BigBand har bl.a. optrådt med David Springfield, Jesper Riis, Helle Hansen, Katrine Madsen, Lars Møller, Lasse Helner, Peter Jensen, Cæcilie Norby, Mark Vinci, Danny Gottlieb, barytonsaxofonisten Gary Smulyan, den svenske sangerinde Marie Bergmann, Lasse Helner, Steffen Brandt og Julie Maria.

 

Aftalen.


Aftalen gælder for 2009 og 2010.

Aftalen sikrer, at TipToe BigBand modtager 1.000.000 kr. årligt fra Odense Kommune. Foruden det årlige tilskud fra Odense Kommune, modtager bigbandet tilskud fra Kulturregion Fyn og Statens Kunstråd. Aftalen lægger også op til at orkestret skal supplere sin indtægt i form af yderligere støtte fra fonde og erhvervsliv samt koncerthonorarer.

 

Yderligere informationer fås hos:


Afdelingschef for Kultur Ellen Drost, By- og Kulturforvaltningen, tlf. 6551 2800

Rådmand Anker Boye, By- og Kulturudvalget, tlf. 6551 2000

Kunstnerisk leder & dirigent Torben Sminge, TipToe BigBand, www.tiptoebigband.dk