Spring til indhold
Nyhed

Odense Havnekulturfestival 2009

11-05-2009

Odense Havnekulturfestival 2009 løber af stablen den 29. – 31. maj

Programmet for Odense Havnekulturfestival 2009 ligger nu klart, og der er lagt op til et brag af kulturel forkælelse i weekenden den 29. – 31. maj 2009. Odenses indre havneområde danner rammerne for en weekend, der vil summe af liv og spændende kulturelle indtryk, og der er noget for alle! – Fri entré.

Festivalen åbner fredag den 29. maj med åbningstale kl. 19.00 ved rådmand for By- og Kulturforvaltningen Anker Boye og efterfølgende koncert med Carpark North.


Havnekulturfestivalen 2009

Programmet for Havnekulturfestivalen består i år af en bred vifte af indslag: koncerter med etablerede og upcoming solister og bands, danseshows og teater, cirkus, trylleshow, streetaktiviteter, kreative arbejdende værksteder, kunstudstillinger, vandaktiviteter og kulinariske boder - og meget mere.


Musik

I år er der skruet ekstra op for musikken, når store navne som Carpark North, BliGlad og The Dreams gæster Havnekulturfestivalen. Den ekstra kvalitet skyldes gode bidrag fra Odense Havn, Albani, Fællesdomicilet, Willis og Korsløkke Ungdomsskole.
Carpark North spiller fredag den 29. maj kl. 19.30 med opvarmning på Havnepladsen.
BliGlad spiller lørdag den 30. maj på Havnepladsen som hovednavn i en Reggae Night, der starter kl. 18.30.
The Dreams spiller lørdag den 30. maj kl. 20.30 på Englandspladsen. Inden de går på scenen vil forskellige ungdomsbands give den gas.


Kulinariske oplevelser og musik

Der er også fokus på kulinariske oplevelser på dette års Havnekulturfestival.


Dinner & Opera

I 2009 sætter festivalen særligt fokus på udbygning af et tættere samarbejde med havnens firmaer og beboere. Det har resulteret i, at vi kan præsentere arrangementet Dinner & Opera, der indeholder uddrag fra Den Fynske Operas unikke udgave af Carmen, og en udsøgt gastromonisk oplevelse udført af Thomas Pasfall Munkebo Kro i Fællesdomicilet. Billetter kan bestilles via havnekulturfestivalens hjemmeside www.havnekulturfestival.dk


Chili & Blues - Dinner & Dans

Arrangementet Dinner & Dans indeholder 2 retters menu fra Ungdomshusets café og en fadøl eller et glas vin, hvor der efterfølgende spilles op til dans af et 13 mands Big Band - Royal Swing Band på Englandspladsen lørdag den 30. maj kl. 20.15.

På Havnepladsen søndag den 31. maj er der Chili & Blues, hvor der serveres den ”ondeste” Chili con Carne, dessert og en fadøl eller et glas vin. Efterfølgende er der koncert med Working Mojo kl. 14.00 og Ladies Sing the Blues kl. 15.15.

Til begge arrangementer kan der bestilles madbilletter på www.havnekulturfestival.dk


Fynske smagsoplevelser

Vi glæder os til at præsentere en nyskabelse på det kulinariske område med delikatesser, hvor fynske producenter vil præsentere lækkerier for ganen.

Udover fynske smagsoplevelser har festivalen et stort udvalg af internationale smagsoplevelser.


Børnepladsen

I år er der sat ekstra fokus på børnefamilien, så vi kan nu stolt præsentere en børneplads med masser af aktiviteter for børn. Her kan børnene opleve rollespilsverdenen, føle og røre dyr fra fjorden, se masser af børneteater og høre historie, lave kunst, spille musik og købe legetøj på børneloppemarkedet. Børnepladsen har til huse på Englandspladsen og åbningstiderne er lørdag og søndag fra kl. 11-17. Børneloppemarkedet er søndag den 31. maj kl. 11.00-15.00.


Street

For ungdommen sker der en udbygning af streetsporten, som i forvejen har et vigtigt samlingspunkt i området ved Odense Havn, med bl.a. Hardstyle lørdag den 30. maj 12.00-18.00 og Parkour Odense med venner søndag den 31. maj kl. 13.30-15.30. Derudover er der mulighed for også at deltage i skateboard, streetbasket, streetfodbold, streetsoccer og streethockey.


Vandaktiviteter

Det nye i år er Deep Water Solo – klatring over vand. På Stenfiskerkajen bliver der stillet en stor klatrevæg op, der går ud over vandet. Lørdag den 30. maj kl. 10.00-18.00 vil der være landsdækkende klatrekonkurrence, og søndag er der åbent for alle kl. 10.00-15.00.


Sponsorer

Odense Byråd sammen med By og Kultur og Børn og Ungeforvaltningen financierer størstedelen af festivalen. Udover musik sponsorerne er der en række firmaer og institutioner, der sponserer serviceydelser.


Flere oplysninger

Projektkoordinator Maria Henningsen, telefon 26 12 78 32 eller e-mail mnh@odense.dk.

Følg med og få nyheder på www.havnekulturfestival.dk. Her er der også mulighed for at se programmet og se billeder og video fra de tidligere festivaler.