Spring til indhold
Nyhed

Odense har arbejdet sig til flere studerende

30-07-2009

Alle videregående uddannelser i Odense melder i år om klar fremgang i både antal ansøgere og antal optagne studerende i forhold til tidligere år. For nogle uddannelser er der endda tale om den største fremgang nogensinde.


- Det er dejligt, at så mange studerende har fået øjnene op for, at Odense også som studieby har meget at byde på, siger borgmester Jan Boye.


Sidste år oplevede flere af uddannelsesinstitutionerne i Odense en nedgang i antallet af ansøgere. Det førte til, at Odense Kommune og uddannelsesinstitutionerne i det forløbne år har lagt mange kræfter i at gøre Studiebyen Odense både mere attraktiv og mere synlig.


- Vi har virkelig lagt os i selen for at markedsføre byen, bl.a. i forbindelse med Åben By-arrangementet i april og i forbindelse med Rock Under Broen i Middelfart i juni. Og det arbejde bærer nu frugt. Men jeg er også sikker på, at vores boliggaranti spiller en rolle, når de studerende vælger Odense, siger Jan Boye.

Odense har i flere år været den by i Danmark, der - i forhold til sin størrelse - har flest studerende på de videregående uddannelser. Byen byder alle nye studerende velkommen med en stor studiestartsfest den 3. september 2009 med masser af musik fra lokale Ballistophonic og dansk rocks nye stjerner VETO.


Udvikling i antallet af ansøgere og optagne studerende på videregående uddannelser i perioden 2008 - 2009:

Uddannelsessted Ansøgere Optagne
Syddansk Universitet  +16%  +19%
University College Lillebælt  +13%  +11%
Erhvervsakademiet Lillebælt (incl. Syddansk Erhvervsskole)  +18-22%  +15-20%

Yderligere oplysninger:
Borgmester Jan Boye, Odense Kommune, tlf. 6551 1000
Rektor Jens Oddershede, SDU, tlf. 6550 1030
Direktør Niels Henning Olsen, Syddansk Erhvervsskole, tlf. 6312 6501
Rektor Erik Knudsen, University College Lillebælt, tlf. 2960 5988
Rektor Jens Mejer, Erhvervsakademiet Lillebælt, tlf. 3062 1240