Spring til indhold
Nyhed

Lonely Planet: Odense er et af verdens mest eventyrlige steder

18-12-2009
Et besøg i Odense er en ultimativ eventyrlig oplevelse. Det fastslår forlaget Lonely Planet i en ny bog – 1000 Ultimate Experiences.

I bogen har forlaget samlet 100 lister over verdens ultimative oplevelser, og Odense figurerer på listen over mest eventyrlige steder.

Forfatterne har bidt mærke i, hvordan H.C. Andersen har sat sit store aftryk på byen, så han i dag er næsten umulig at komme uden om i sin fødeby. Særlig opmærksomhed har lyssignalet ved fodgængerovergangene fået, hvor digteren er afbilledet stående i det røde lys og på spadseretur i det grønne.

At det lige er H.C. Andersen, der ifølge Lonely Planet får Odense til at være et af de mest eventyrlige steder, er en påmindelse til byen om, at det er her, vi har et særligt ansvar, mener oplevelses- og turistchef i Odense Kommune, Claus Koch.

- Vi kan et eller andet med eventyr her, og vi skal holde fast i H.C. Andersen på en måde, så han også udfordrer det moderne publikum, siger Claus Koch.

Blåstempling af byen
Lonely Planets erfarne rejseskribenter har skrevet rejsebøger fra alverdens lande siden 1973. Bøgerne udkommer i dag på otte forskellige sprog, og siden den første bog, er der langet mere end 80 millioner rejsebøger over disken.

I mange år var Lonely Planets bøger målrettet rygsækrejsende, men med årene er rejseguiderne ligeså meget blevet helt almindelige turisters værktøj, når de skal begå sig i fremmede kulturer.

Lonely Planet er blevet et brand, der nyder høj tillid blandt folk, og derfor er der en stor værdi for Odense i at være trukket frem i en bog om de mest ultimative oplevelser, mener Tina Baungaard-Jensen, der er brandingchef i VisitDenmark.

- Det er en blåstempling af, hvad Odense står for, siger hun.

Yderligere information: Oplevelses- og turistchef Claus Koch tlf.nr.: 6375 7540 eller brandingchef i VisitDenmark Tina Baungaard-Jensen tlf.nr.: 3288 9936