Spring til indhold
Nyhed

Odense Byråd sætter spot på mangfoldighed i politik

11-03-2009

Kun overvægtige mænd over 50 kan sidde i byrådet!
Det er umuligt at kombinere et familieliv med et job som byrådspolitiker!
Du kan ikke være politiker uden at bruge beskidte kneb!


Disse påstande - og mange flere - ønsker Odense byråd at få sat til debat. Derfor inviteres alle interesserede til tre timer med fokus på mangfoldighed i politik.
 

Det gratis arrangement ”Mangfoldighed i politik” finder sted på Odense Rådhus lørdag den 21. marts fra 10.00-13.00.
 

-Idéen til ”Mangfoldighed i politik” startede fordi vi ville markere, at den 12. marts var 100-årsdagen for at danske kvinder kunne deltage i kommunalvalg, siger initiativtagerne bag arrangementet Mai Henriksen (C), Brian Dybro (F) og Jesper Kinch-Jensen (A). 
 
– I dag er kun 27 % af medlemmerne i Odense Byråd kvinder. Det er det generelle billede i Danmark, så vi er hverken værre eller bedre i Odense. Til gengæld ønsker vi med vores arrangement at sætte fokus, ikke alene på kvinderne, men også på andre grupper, der er underrepræsenterede i byrådspolitik. Vores formål med arrangementet er at få flere borgere - særligt de grupper af borgere, der i dag er underrepræsenterede i byrådet, dvs. kvinder, borgere med anden etnisk herkomst end dansk, handicappede og unge - til at blive interesserede i at engagere og deltage aktivt i lokalpolitik, fortsætter arrangørerne og slutter:
- Og så synes vi, at det er meget vigtigt at få taget hul på mange af de myter og fordomme, der eksisterer omkring politik. Eksempelvis at man altså sagtens kan få familieliv og en karriere som byrådspolitiker til at gå op i en højere enhed.
 

Møder man op på Odense Rådhus den 21. marts er der rig mulighed for at udfordre de myter og påstande, som politikerne lancerer.
 
Festsalen vil være fyldt med stande, hvor både de politiske partier og forskellige frivillige råd står klar til at møde de fremmødte borgere.
 

Det er desuden lykkedes at få både en forsker og en stand-up-komiker til at komme og sige noget om mangfoldighed i politik.

Arrangementet byder således på oplæg fra valgforsker Ulrik Kjær, der vil fortælle om forskellige gruppers engagement i politik og på stand-up-komiker Mette Frobenius, der giver et frækt indspark til debatten om mangfoldighed.
Desuden kommer Dacapo Teatret og laver improviseret teater.

Det er håbet, at mange borgere vil møde op og få en snak med partierne og de andre organisationer.


”Mangfoldighed i politik”
Odense Rådhus
Festsalen
Lørdag den 21. marts kl. 10.00 – 13.00
10.10: Ulrik Kjær, valgforsker
11.00: Dacapo Teatret sætter spot på mangfoldighed sammen med deltagerne.
12.00: "Ryst posen - et oplæg om mangfoldighed v/ stand-up-komiker Mette Frobenius".

Stande med politiske partier og deres ungdomsorganisationer samt Integrationsrådet, Handicaprådet og Ældrerådet.


Yderligere oplysninger:
Mai Henriksen, 20 61 45 95
Brian Dybro, 24 62 11 18
Jesper Kinch-Jensen, 22 62 91 95