Spring til indhold
Nyhed

Odense Brandvæsen er blevet arbejdsmiljøcertificeret

23-11-2009
Odense Brandvæsen - første danske brandvæsen som er blevet arbejdsmiljøcertificeret

En langvarig indsats for at skabe et godt arbejdsmiljø på en af Danmarks mest farlige arbejdspladser har nu båret frugt. Hele Odense Brandvæsen er blevet arbejdsmiljøcertificeret fra brandindsats til administration.

”Det er fantastisk, at Odense Brandvæsen er blevet arbejdsmiljøcertificeret, da det jo er en farlig arbejdsplads” udtaler Kent Larsen, daglig sikkerhedsleder og Beredskabsinspektør ved Odense Brandvæsen. ”Hos Odense Brandvæsen har vi meget få arbejdsulykker, som bl.a. skyldes stor bevidsthed om sikkerhed i hverdagen, tillid til kolleger, et velfungerende samarbejde og ikke mindst uddannelse”.

Formålet med arbejdsmiljøcertificeringen for Odense Brandvæsen har været at opnå et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø samt at få papir på, at virksomheden aktivt beskytter og fremmer sine medarbejderes sundhed og sikkerhed. Certifikatet er den daglige påmindelse om, at arbejdsmiljøledelsessystemet er dynamisk og kan fratages, hvis organisationen, ledelsen, sikkerhedsorganisationen eller medarbejdere ikke udfører de daglige rutiner, der skal sikre systemets effektivitet.

Odense Brandvæsen bliver nu undtaget fra Arbejdstilsynets screeningsbesøg og får ret til - som det første brandvæsen i Danmark - at bruge den grønne krone smiley.

Certificeringen markeres ved en sammenkomst hos Odense Brandvæsen mandag den 23. november 2009 kl. 15.00.


Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til daglig sikkerhedsleder og Beredskabsinspektør Kent Larsen, Odense Brandvæsen, på tlf. 65511822 eller mobil 21600953.