Spring til indhold
Nyhed

Odense-børn hopper for Afrika

22-01-2009

Når DR1 på lørdag den 24. januar blænder op for det store show ”Danmarks Indsamling”, bliver det med deltagelse af over 100 odenseanske skolebørn, der hopper for at samle penge ind til afrikanske familier.


Børnene, der kommer fra 4. og 5. klasse på Hunderupskolen, deltager i showet i konkurrence med børn fra København, Jylland og Bornholm.

Eleverne bliver udstyret med skridttællere, og hvert hop udløser en donation til Afrika.


Det er Odense Rådhus, der lægger lokaler til hopperiet, og børnene samles i Rådhushallen, hvorfra der transmitteres direkte.


Skoleleder Vagn Hansen fra Hunderupskolen er begejstret for at eleverne kan hjælpe med indsamlingen: - Jeg er selv lige kommet hjem fra Tanzania, hvor jeg har arbejdet med læreuddannelse i 1½ år og jeg brænder for at hjælpe afrikanske familier med at få en bedre fremtid, siger han. – Desuden er det sundt for danske børn at blive opmærksom på, at der er børn i verden, der ikke er så privilegerede som dem selv. Og så synes jeg, at indsamlingen og konkurrencen er en god og vedkommende måde at lære, samtidig med at man har det sjovt.


Der har været overvældende interesse for at være med til at hoppe for Afrika. – Jeg synes, det er utroligt flot, at så mange har sagt ja, siger Vagn Hansen og fortsætter: - Og så vil jeg gerne fremhæve de fire lærere, der også bruger deres lørdag aften på at bakke op om det gode formål, det er flot!


Odenses borgmester Jan Boye er glad for at kunne lægge hus til konkurrencen: - Vi har lige afsluttet året som UNICEF-by, men derfor skal vi fortsat støtte dem, der ikke har så mange ressourcer, og det er helt naturligt for mig, at vi er værter for den del af indsamlingen. Jeg håber, at børnene får en sjov aften på rådhuset og er meget spændt på at se, hvor mange penge, de samler ind.


Borgmesterbesøg på Hunderupskolen
For at takke de mange børn, der bruger deres lørdag aften på at hoppe for Afrika, møder Jan Boye op på Hunderupskolen tirsdag den 27. januar kl. 8.00. Her vil borgmesteren personligt sige tak til børnene for deres store indsats.


Pressen er velkommen, både lørdag aften på rådhuset og tirsdag morgen på Hunderupskolen.

Man kan se de odenseanske børn hoppe på DR1 lørdag fra kl. 20.00.


Flere oplysninger:

Skoleleder Vagn Hansen, tlf. 29 88 10 78, 63 75 08 00
Borgmester Jan Boye, tlf. 20 40 29 12