Spring til indhold
Nyhed

Odense bliver grønnere

17-08-2009
  Se Odense blive lidt grønnere, når borgmester Jan Boye underskriver en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening på Odense Internationale Film Festival.


- Filmfestivalen er en spændende ramme for markeringen af, at vi i Odense tager klimaforandringerne alvorligt. Vi vil være Danmarks mest bæredygtige storby, og påtager os et ansvar ved at bringe byens CO2-udledning ned med minimum 2 % pr. år. Det markerer vi ved at skrive under på en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening, siger borgmester Jan Boye.


Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, og borgmester Jan Boye bliver sat stævne på Odense Internationale Film Festival, når der sættes fokus på bæredygtighed.


Danmarks Naturfredningsforening ser frem til at få Odense Kommune med på klimaholdet:

- Odense Kommune er på flere områder foregangseksempel, når det handler om at nedbringe CO2-udslippet. For eksempel er Odense en af de få kommuner, der har taget skridtet til børneinstitutioner bygget som passivhuse. Og så er Odense jo kendt som cyklernes by og har vist, at det er muligt at flytte trafik fra bil til cykel. Kommunens succes med store energibesparelser taler sit eget sprog. Jeg glæder mig til at følge byens nye initiativer. Vi byder Odense Kommune hjertelig velkommen blandt de 45 klimakommuner, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.


Naturfredningsforeningens vision er 98 danske klimakommuner i december 2009, hvor København er vært for den store internationale klimakonference.

For Odenses kommune er aftalen en del af den nye miljøpolitik, som byrådet vedtog sidste år. Miljøpolitikken rummer mange konkrete indsatser for en bæredygtig udvikling - og for klimaet.


Klimakommuneaftalen bliver skrevet under på Magasinet tirsdag den 18. august kl. 15-17, hvor man også kan se den tankevækkende film Age of Stupid, der viser et fremtidsscenarie med uhyggelige klimaforandringer.


Kom og deltag i debatten og hør mere om, hvad aftalen betyder for Odense.


Program:

14.45 Velkomstdrink i Magasinets foyer

15.00 Velkomst i salen ved Odense Internationale Film Festival

Trailer til filmen Age of Stupid

Indlæg ved Jan Boye

Indlæg ved Ella Maria Bisschop-Larsen

Underskrivelse

Spørgsmål

15.40 Filmen Age of Stupid (83 min)


Yderligere information:

Jan Boye, Odense Kommune
Ella Maria Bisschop-Larsen, Danmarks Naturfredningsforening

Birgitte Weinberger, Odense Internationale Film Festival