Spring til indhold
Nyhed

Odense bliver en - endnu - sundere by

22-10-2009
Odense Kommune bliver nu en del af det store landsdækkende Sund By-netværk. Det vedtog Økonomiudvalget på sit møde den 21. oktober.
Netværket, der består af 67 kommuner og to regioner, er et fagligt forum, der arbejder med at styrke sundhedsfremme og forebyggelse til gavn for folkesundheden.

Desuden spiller vidensdeling og erfaringsudveksling både embedsmænd og politikere imellem en stor rolle i Sund By-netværket.
Som medlem af Sund By forpligter Odense Kommune sig til at være ambitiøs og aktiv på sundhedsområdet og f.eks. udarbejde en sundhedspolitik.
Borgmester Jan Boye (C) hilser medlemskabet velkomment:

- Det er helt oplagt, at Odense Kommune går ind i Sund By-netværket. Vi arbejder allerede godt og målrettet med sundhedsfremmende initiativer og kan naturligvis kun få gavn af at netværke med andre kommuner, siger borgmesteren og fortsætter: - Og så har vi jo allerede en god og ambitiøs sundhedspolitik, hvor arbejde med forebyggelse er et meget væsentligt element. Med min baggrund som læge er sundhedsfremme og forebyggelse noget, der ligger mig meget på sinde, og derfor glæder det mig, at vi nu deltager i Sund By-netværk, så vi kan fortsætte de gode takter, siger Jan Boye.
Sund By består af 67 kommuner, to regioner, Statens Institut for Folkesundhed, Dansk Sundhedsinstitut, Sundhedsstyrelsen, Netværk af Forebyggende Sygehuse og Kommunernes Landsforening.

Flere oplysninger:
Borgmester Jan Boye, 20 40 29 12