Spring til indhold
Nyhed

Odense afskaffer tidsregistrering i hjemmeplejen

05-11-2009

Ældre- og Handicapforvaltningen har netop besluttet, at medarbejderne fra i morgen ikke længere skal registrere, når de kommer og går hos borgerne. Det sker som en del af Fremtidens Forvaltning, som bl.a. handler om mindre kontrol og mere tillid.


Når sosu-medarbejderne i Odense Kommunes hjemmepleje i morgen møder hos borgerne, slipper de for at taste deres ankomst ind i deres lille lommecomputer. Og det samme gør sig gældende, når de siger på gensyn til borgerne.


- Det er mest af alt et levn fra en anden tid og et andet værdisæt, som vi ønsker at gøre op, udtaler rådmand Peter Rahbæk Juel (S).


- Jeg har flere gange været ud at køre med hjemmeplejen og har set, hvordan unødvendige regler tager tid fra det, medarbejderne gerne vil, nemlig at give pleje og omsorg til borgerne. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at identificere og afskaffe unødvendige regler. Det her er et godt skridt på vejen, udtaler Peter Rahbæk Juel.


Glæde blandt medarbejderne.

Nyheden om at det nu er slut med komme-gå-registreringen vil skabe begejstring hos medarbejderne. Det er fællestillidsrepræsentant for medarbejderne i hjemmeplejen, Karin Petersen, ikke i tvivl om:


- Det sætter medarbejderne fri. Det er klart en af de registreringer, som har skabt frustration hos medarbejderne, så jeg er ikke i tvivl om, at det vil få en kolossal indflydelse på medarbejdernes arbejdsglæde, siger Karin Petersen.


Tillid til medarbejderne.

Ældre- og Handicapforvaltningen iværksatte i efteråret 2008 en stor organisations- og kulturændring under navnet Fremtidens Forvaltning. Formålet er at geare organisationen til de udfordringer, som fremtiden byder på: Bl.a. at der i de kommende år vil komme flere og flere borgere over 65 år, samtidig med at det er de små generationer, som træder ind på arbejdsmarkedet. Et blandt mange elementer i Fremtidens Forvaltning handler om at få mindre kontrol og mere tillid ind i det daglige arbejde.


- Beslutningen om at afskaffe tidsregistreringen er i rigtig fin tråd med Fremtidens Forvaltning, hvor et af målene netop er at afskaffe al unødvendig kontrol og bygge organisationen på tillid til medarbejderne. På den måde giver det også dobbelt god mening for medarbejderne, slutter Karin Petersen.


Yderligere oplysninger:

Rådmand Peter Rahbæk Juel, 30 51 31 15

Fællestillidsrepræsentant Karin Petersen, 21 64 66 17