Spring til indhold
Nyhed

Nytænkning i byggeriet til fremtidens klima

14-12-2009
Temamøde om klimaberegninger for byggematerialer.

Når private og offentlige bygherrer bygger og renovere med miljøhensyn, er der ofte fokus på reduktion af udgifterne til opvarmning af den færdige bygning.
Hvis man vil imødegå den fremtidige klimaudvikling, bør man imidlertid også overveje de byggematerialer, der er mest klimavenlige;- også når de produceres og transporteres frem til byggeriet og til sidst skal bortskaffes som affald om mange år.

Hvad er f.eks. mest klima-venligt: mursten- og betonhuse eller træhuse?

MiljøForum Fyn sætter fokus på klimaberegninger for byggematerialer på et temamøde på tirsdag den 15. december 2009 i Syddanske Forskerparker, Odense.

Her deltager mere end 30 bygherrer, rådgivende arkitekt- og ingeniørfirmaer, entreprenører og byggemateriale-producenter, hvor de bl.a. får demonstreret miljø- data fra internationale klimadatabaser og får gennemgået eksempler på klimavenligt byggeri, herunder SEDEN HUSE – institutionen udført af Odense Kommune.

Her er der udført klima-analyser af udvalgte byggematerialer og de involverede virksomheder fik den 9. november miljødiplomer af miljøminister Troels Lund Poulsen.

Analyserne viser, at det er muligt at opføre et mere klimavenligt byggeri, i forhold til hvis der var valgt traditionelle byggematerialer. F.eks. har Odense Kommune valgt genbrugs-mursten, der forurener 55 gange mindre med CO2 end nye gule mursten. Desuden har kommunen valgt at anvende papir-isolering på loftet. I alt er miljøet sparet for 64 tons CO2

MiljøForum Fyn - Byggeri
Projektleder Lars Holm
6315 7198, lho@mf-fyn.dk