Spring til indhold
Nyhed

Nyt kor i Vollsmose Kulturhus

09-11-2009

Ærkedansk på udenlandsk
Nyt kor-initiativ i Vollsmose kulturhus


Den herboende argentinske dirigent Saul Zaks er fremme i skoene med et helt nyt og enestående initiativ, nemlig at skabe et kor på 24 – 30 mennesker af anden etnisk herkomst end dansk, der skal synge danske værker.

De fysiske rammer for koret vil være Vollsmose Kulturhus, og Saul Zaks, der til daglig blandt andet er dirigent for både SDU Kammerkor og SDU Symfoniorkester, er den begejstrede initiativtager til det etniske kor-projekt.


Saul Zaks, der i flere år har virket i såvel Danmark som i udlandet, er både professionel og freelance-dirigent, er ikke noget ubeskrevet blad. For eksempel har han været nomineret til P2-prisen for sit virke i optagelsen af Asger Hameriks "Korsymfoni nr. 7, op.40" sammen med DR koret og symfoniorkesteret.


Når man skal beskæftige sig med danske musikværker, er det for Saul Zaks en vigtig force, at han selv kommer fra en fremmed kultur, netop fordi fortolkningen får et andet perspektiv, når man ikke er direkte linket til den danske musikarv. Således hører man – med en anden kulturbaggrund – noget i de danske værker som andre ikke hører.


I øvrigt har Saul Zaks før arbejdet med dansk musik både i Danmark og i udlandet, og de fortolkninger, han har forestået, er både blevet prisnomineret og rost.


Det er i anledning af den danske nationalkomponist Carl Nielsens forestående 145-års jubilæum, at Saul Zaks har fået idéen til at lave et kor der består af stemmer med udenlandsk baggrund.


Det kunne blandt andet være spændende at arbejde med velkendte Carl Nielsen-toner som dem, vores store komponist har sat til folkeeje-sange som "Solen er så rød mor" og "Jens Vejmand", mener Saul Zaks.


Korets fremtidige planer er at indspille en cd med Carl Nielsen-sange og turnere rundt i landet som et musikalsk visitkort fra Odense.


Desuden håber Saul Zaks på, at koret vil kunne levere varen i fuldt sammensunget stand til Carl Nielsens 150-års jubilæum.


Er du interesseret at deltage i projektet, så ring til Saul Zaks og meld dig til en audition, som finder sted d. 16. november, kl. 15 – 17 i Vollsmose Kulturhus. Telefon: +45 6550 1046.


Kontakt:
Saul Zaks. Tlf.: 6550 1046