Spring til indhold
Nyhed

Ny stor undersøgelse af skolebørns sundhed

23-02-2009
Odense Kommune sætter fokus på 7.-9. klassernes sundhed i unik stor online-onlineundersøgelse.

Har du røget vandpibe? Har du prøvet hash eller crack, og har du været i seng med én? Er du er bange for at gå til tandlægen?
Spørgsmålene spænder vidt og bredt i Børn- og Ungeforvaltningens nye sundhedsundersøgelse af cirka 5.000 elever på 7. - 9. klassetrin i folkeskolerne.

Undersøgelsen, der finder i sted i perioden fra 23. februar til 6. marts, er den eneste af sin art i Region Syddanmark.

I foråret 2006 gennemførte kommunen en lignende undersøgelse af skoleelever i samme aldersgruppe.
Den viste, overraskende nok, at de unge i Odense var i god sundhedstilstand. De unge drak mindre, røg mindre, og bevægede sig mere end landsgennemsnittet.
Der var dog enkelte skoler, hvor kommunen på baggrund af undersøgelsen, kunne pege, at der skulle gøres indsatser.

Det nye i undersøgelsen i år er flere spørgsmål om især motion og kost. Men også nye tendenser og dårlige vaner som eksempelvis den, hos unge, populære vandpibe er nu inddraget.

Et stærkt værktøj
Rådmand Jane Jegind (V) kalder undersøgelsen for et stærkt værktøj til at sætte ind mod dårlig sundhed og trivsel tidligt i de unges liv.

- Vi tager nu igen temperaturen på de ældste skoleelevers sundhed og trivsel, men med flere spørgsmål end sidste gang. Og at vi kan se elevernes sundhed og trivsel helt ned på skoleniveau gør, at vi kan tilrettelægge nogle meget målrettede indsatser tidligt i de unges liv, siger Jane Jegind.


Kontakt:
Rådmand Jane Jegind, mobil: 20911031, e-mail: janejegind@odense.dk